KESK üyeleriyle polis arasında gerginlik yaşandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2009 16:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da, hükümet ile memur sendikaları arasında yapılacak toplu görüşmeleri protesto amacıyla Ankara'ya gitmek için Diyarbakır'dan yola çıkan KESK üyeleriyle polis arasında gerginlik yaşandı.

KESK Genel Sekreteri Emir Ali Şimşek ile iki otobüsle gelen KESK üyeleri, Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi karşısında kendilerini bekleyenlerle buluşarak, Adana Adliyesi önünden İnönü Parkı'na doğru sloganlar atarak yürüyüşe geçti.

Parka yaklaşıldığında, Çevik Kuvvet ekipleri yürüyüşçülerin önünü keserek, kara yolundan ayrılıp parka girmelerini istedi. Bu sırada, bir süre daha kara yolunda yürüyüp parka girmek isteyen yürüyüşçülerle polis arasında gerginlik yaşandı. Daha sonra polis ile anlaşan yüşüyüşçüler, parka girdi.

Şimşek, burada yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü konuşmasındaki ''gazetede, televizyonda duyduğuyla konuşan, 'ekonomik kriz nedir, ne değildir' diye sorsan tanımlamaktan aciz olanların bulunduğu'' şeklindeki sözlerini de eleştirerek, ''Sayıp başbakan merak etmesin, emekçiler krizin tanımını çok iyi biliyor. Kriz işsizliktir, yoksulluktur, siyasi iktidarın emekçi düşmanı politikalarıdır'' dedi.

Hükümetin, kamu çalışanları için yüzde 5,5 rakamını telaffuz ettiğini ifade eden Şimşek, şöyle devam etti:

''Şimdi de geçen yıl yaptığı zamlar yetmezmiş gibi ekim ayından itibaren elektriğe yüzde 7 zam yapmaya hazırlanıyor. Bu iktidarı artık tanıyoruz. Krizin bedelini emekçilere ödetmek için yapmayacakları cambazlık kalmayacağını çok iyi biliyoruz.

Toplu iş sözleşmesi ve grev hakkı için yola düştük. Kamu emekçileriyle yapmak istediğiniz 'toplu görüşme' bir ilkokul müsameresidir, gayri meşrudur. Bu müsamerede figüran olmayacağız, sizlerle bir araya geldiğimiz her zeminde toplu iş sözleşmesi talebimizi tekrarlayacağız. Sizi rahatsız edeceğiz.''

Eylemciler daha sonra olaysız şekilde dağılırken Ankara yürüyüşünü gerçekleştirenler ise bir sonraki durak olan Mersin'e hareket etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber