Yaralı hastane önünde 15 dakika ambulans bekledi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 18 Ağustos 2009 13:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

EDİRNE'de kavşaktaki kırmızı ışıkta bekleyen kamyonete arkadan çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı. Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi'nin hemen önünde meydana gelen kazada, yaralılardan Enise Çakıllar, acı içinde kıvranarak hastanenin önünde 15 dakika ambulans bekledi.

Kaza, dün saat 23.00 sıralarında Talatpaşa Caddesi Tıp Fakültesi Kavşağı'nda meydana geldi. Kavşakta yanan kırmızı ışıkta duran 30 yaşındaki Serdar Çetin yönetimindeki 59 UP 512 plakalı kamyonete, kent merkezi yönüne giderken ışıkta duramayan 39 yaşındaki Aşur Dilekmen yönetimindeki 39 AT 804 plakalı otomobil hızla çarptı. Çevredekilerin haber vermesiyle kaza yerine 112 Hızır Acil Servisi'nin bir ambulansı ile çok sayıda polis ekibi geldi. Burada sağlık ekipleri başında kanaması olan Aşur Dilekmen ambulans ile fakülte girişinin 100 metre uzağında bulunan hastanenin acil servisine taşıdı. Bu sırada yüzünden kan akan ve acı içinde kıvranan Enise Çakıllar'a ise hastaneye giden ambulansta görevli Acil Tıp Teknikeri müdahale etmeye çalıştı.

Tıp Fakültesi'nde bulunan 2 ambulanstan diğerinin bu kazadan yarım saat önce başka bir olaya göreve gittikten sonra dönüşte içinin hijyen şartlarına uygun hale getirilmesi içi garaja çekildiği bildirildi. Temizliğin yapıldığı sırada meydana gelen ikinci kazaya bu nedenle tek ambulans müdahele edebildi. Kazanın olduğu ilk dakikalarda gelen polis ekipleri, Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezi'ne telsizle, ?Hastane önündeki kazaya müdahale edebilecek başka ambulans yok mu?? anonsu yaptı. Daha sonra Aşur Dilekmen'i acil servise taşıyan ambulans dönerek 15 dakika sonra acı içinde kıvranan Enise Çakırlar'ı hastanenin acil servisine kaldırıldı. Kamyonet sürücüsü kazayı yara almadan atlattı. Hastanede tedavileri süren yaralıların sağlık durumlarını iyi olduğu belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber