Kaymakamlıktan Kürtçe açılımı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 18 Ağustos 2009 16:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BATMAN'ın tarihi Hasankeyf İlçesi Kaymakamlığı'nın resmi internet sitesinde, ilçeye bağlı 18 köyün Türkçe isimlerinin yanında parantez içinde Kürtçe isimler de yazıldı.

Hasankeyf Kaymakamlığı'na ait ?www.hasankeyf.gov.tr' adlı internet sitesinde, ilçeye bağlı nüfus bilgilerinin verildiği bölümde, ilçeye bağlı 18 köyün Türkçe isimlerinin yanında parantez içinde Kürtçe isimleri yazıldı.

Köylerin 1960 yılına kadarki nüfus sayımlarını içeren yayınlarda yerleşim yerlerinin mahalli isimlerinin kullanıldığı belirtilen internet sayfasının üst açıklamasında, ?1960 yılına kadarki nüfus sayımlarını içeren yayınlarda yerleşim yerlerinin mahali isimleri kullanılmış, 1960 ve sonraki yayınlarda ise sadece Türkçe isimler kullanılmıştır. Bu çalışmada yerleşim birimlerinin hem Türkçe hem de eski mahalli isimlerini birlikte kullanmanın, geçmişe yönelik araştırma yapacak olanlar için kolaylık sağlayacağını düşündük. Bu nedenle her iki ismi de birlikte kullanmayı tercih ettik' görüşüne yer verildi.

Sitede Hasankeyf'e bağlı 18 köyün Türkçe ve Kürtçe isimleri ise şöyle:

?Akalin (Aline), Bayırlı (Kuneyn), Karaköy (Reşşi), Uzundere (Vezrin), Tepebaşı (Gündediyer), İncirli (Derhaf), Aksu (Hizo), Büyükdere (Girkebir), Çardaklı (Gündeköla), Irmakköy (Keferalp), Kumluca (Mırdes), Öğütlü (Mebiya), Palamut(Hırbakur), Saklı (Lapena), Soğucak (Kaniyamazın), Üçyol (Difni), Yakaköy (Hanıka), Yolüstü (Kedıl)'

Bu Habere Tepkiniz

Yorumlar

Bu haber yoruma kapatılmıştır!

Sonraki Haber