Giresun'da 276 kişiye okullarda geçici iş imkanı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 02 Eylül 2009 13:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

GİRESUN'da, ?Toplum Yararına Çalışma Programı' kapsamında, okulların bakım ve onarımı için 4 ay süreyle 276 kişinin alınacağı iş için kura çekimi yapıldı.

Mustafa Kemal İlköğretim Okulu salonunda gerçekleştirilen kura çekimine iş başvurusu yapanların yanı sıra aileleri de katıldı. Çekiliş öncesi bir konuşma yapan Türkiye İş Kurumu Giresun İl Müdürlüğü'nden Rıfat Ayar, Milli Eğitim Müdürlüğü ile aralarında imzalanan protokol gereğince, 199 okulun bakım, onarım, temizlik ve çevre düzenleme işlerinde çalıştırılmak üzere 276 kişinin işe alınmasına karar verildiğini söyledi. Kendilerine 756 kişinin başvuruda bulunduğunu belirten Ayar, ?İşe alınacak kişiler 4 ay boyunca okulların onarım ve temizlik işlerini yapacaklar. Bu proje 2010 yılında da devam edecek. Ancak bu yıl çalışanlar gelecek yıl devam etmeyecek? dedi.

Rıfat Ayar'ın konuşmasının ardından noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekimine geçildi. Çekilişte, Giresun merkez ilçeden başvuran 234 kişinin arasında kızının adını duyunca gözyaşlarını tutamayan Ayşe Küçükyılmaz, ?Şükürler olsun? diyerek dua etti. Küçükyılmaz, kızı 36 yaşındaki Emine Küçükyılmaz'ın bir süre önce eşinden boşandığını ve birlikte yaşadıklarını söyleyerek, ?Günlük işlerle geçinmeye çalışıyordu. Şimdi ilk defa iş başı yapacak. Allah razı olsun. Çocuklarına bundan sonra bakabilecek. 4 ayda bir şey değişmez ama belki kalıcı olur. 2 gecedir uyuyamıyorum. Çok mutluyum? diye konuştu. Kura çekimi sonucunda işe girmeye hak kazanan 35 yaşındaki Birsen Kurnaz da, ?Uzun süre hastanede geçici işçi olarak çalıştım. Ama işten çıkarıldım ve bir süredir işsizim. Engelli bir çocuğum var. Bu anı çok bekliyordum. İnşallah hayırlısı olur? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber