22 Eylül 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2009 10:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kral Abdullah Bilim ve Teknik Üniversitesi'nin açılış törenine katılmak üzere İstanbul'dan Suudi Arabistan'a gidecek.

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta...

- Erdoğan, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un evsahipliğinde düzenlenecek "Hoşgeldiniz" kahvaltısında bulunacak.

- Başbakan Erdoğan, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un başkanlığında gerçekleşecek İklim Değişikliği Konusunda Yüksek Düzeyli Zirve'nin açılış oturumu, İklim Değişikliği Zirvesi Yuvarlak Masa Toplantıları ile İklim Değişikliği Zirvesi BM Özel Sektör ve Sivil Toplum Forumu'na katılacak.

- Erdoğan, Medeniyetler İttifakı Yazmanlığı'nın "Global Compact" ve New York Devlet Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Levin Enstitüsü ile işbirliği halinde BM 64. Genel Kurulu marjında düzenleyeceği etkinlikte yer alacak.

- BM'de, Genel Sekreter Ban Ki-mun ile görüşecek olan Erdoğan, Ban Ki-mun'un başkanlık özeti sunacağı İklim Değişikliği Yüksek Düzeyli Toplantısı Kapanış Oturumu'na katılacak.

- Erdoğan, Clinton Küresel Girişimi tarafından düzenlenen, "G-20 ve Küresel Sorunlara Etkisi" başlıklı panelde konuşacak.

3- Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'den GSM operatörleri ve tüketicilere uyarı...

- Ergün: "Tüketiciler müzik, oyun ya da eğlence mesajlarını ücretsiz zannediyorlar. Çünkü maliyetin ne olduğu konusunda kendilerine bilgi verilmiyor"

- "Bu hizmetleri tüketiciyi yanıltacak şekilde sunanlar, yanılttıkları her bir tüketici için en az 200 lira para cezasıyla karşılaşabilirler"

4- Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Ersin Özince:

- "Sendikasyonlarda, Türk bankaları sıkıntı çekmiyor, hatta sendikasyonlarda ucuzlama başladı. Bu, maliyetleri de azaltacaktır."

- "İstanbul, tüm fırsatlarıyla ve potansiyeliyle uluslararası bir finans merkezi haline zaten gelmiştir. Şimdi onu daha cazip hale getirmeliyiz."

- "Biz de sayın Ali Babacan'ın, 'IMF anlaşmasının olumlu yönleri vardır, ancak bu hiçbir zaman Türkiye için olmazsa olmaz değildir' sözüne tamamen katılıyoruz. Ben de bir vatandaş olarak Türkiye Cumhuriyetini (IMF konusunda) böyle bir söylem içinde görmek isterim."

5- Mükellefe karne...

- Gelir İdaresi Başkanlığı, tüm mükellefleri risk analizine tabi tutan yeni bir yazılım sistemini uygulamaya koyuyor.

- İlerleyen günlerde pilot çalışması yapılacak yeni sistemde, tüm mükelleflere belirli kriterlere göre not verilecek.

- Bu biçimde gelir, kurumlar, KDV, BSMV, özel iletişim ve diğer vergi mükellefleri, aldıkları notlarla iyi mükellef, kötü mükellef gibi sınıflamalara tabi tutulacak.

- Gelir İdaresi, yeni dönemde elektronik faturayı da uygulamaya koyuyor.

6- Gaziantep'in Karkamış ve Kilis'in Öncüpınar sınır kapılarında bayramlaşmak için Türkiye ile Suriye vatandaşlarının karşılıklı giriş çıkışları sürüyor.

7- Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası, serbest stilde 3 sıkletteki eleme ve final müsabakalarıyla Danimarka'nın Herning kentinde sürüyor.

- Türk Milli Takımı'nda 60 kiloda Hakkı Gürel, ilk turda Güney Koreli Seunchui Lee, 84 kiloda Gökhan Yavaşer, Japon Matsumoto Shinya, 120 kiloda Recep Kara ise Japon Nabuyoshi Arakida ile ilk müsabakalarına çıkacak.

8- Beşiktaş ve Fenerbahçe kulüplerinde bayramlaşma törenleri yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber