Toplu sözleşmede umduğunu bulamayan sendikalar eyleme hazırlanıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2009 14:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, toplu sözleşme görüşmelerinde hükümetin sendikaların uzattığı eli ittiğini ileri sürerek, "Artık Türkiye'nin her alanı bizim için eylem meydanıdır." dedi.

Koncuk, Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilciliği'ndeki bayramlaşma sırasında seslendiği sendika üyelerini eyleme çağırdı.

Bayramların sevinçlerin arttığı gün olduğuna değinen Koncuk, ancak temsil ettikleri kitlenin problemlerinin kendilerini üzdüğünü kaydetti.

Koncuk, "Gönül isterdi ki bu bayram kamu çalışanları ekonomik sorunlardan arınmış olsalardı. Birlik ve bütünlüğümüzün tesis edildiği bir gün olsaydı. Önümüzdeki yılların daha kötü olmamasını diliyorum." dedi.

Küresel ekonomik kriz ve hükümetin kamu çalışanlarını göz ardı etmesi sebebiyle ekonomik zorluklar yaşandığını anlatan Koncuk, hükümeti ciddiye alıp toplu sözleşme için masaya oturdukları ancak görüşmelerin olumsuzlukla sonuçlandığını hatırlattı. Sendikaların toplu sözleşmeli grevli kanun çıkarmayı başarması gerektiğine dikkat çeken Koncuk, şunları söyledi: "Grev hakkından ve siyaset yapmaktan mahrumuz. Hükümet uzattığımız eli tutmamış, itmiştir. Olumlu ve dengeli taleplerimizi göz ardı etmişlerdir. Türkiye'nin her alanı artık bizim için eylem meydanıdır. Başbakan yol problemini dile getiren bir vatandaşa belediye önünde eylem yapmasını söyleyip bunu bir hak olarak görüyorsa biz de haklarımız için eylem yapacağız."

"KÜRTLERİN DEĞİL, TAŞERON PKK'NIN TALEPLERİ"

Hükümetin "demokratik açılım" programına da ağır eleştiriler getiren Koncuk, taşeron suç örgütü olan PKK'nın taleplerinin Doğu ve Güneydoğu'daki masum Kürtlerin talepleri olarak algılanmasının kabul edilemeyeceğini bildirdi.

Koncuk, şöyle devam etti: "Türkiye Cumhuriyeti'ne vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes meşrebi, mezbehi ne olursa olsun Türk'tür. Son zamanlarda bir etnisite hastalığı başlatıldı. Bunu anlamakta zorlanıyoruz. Milli bütünlük tartışmaları yaşanmaya başlandı. Bin yıldır birlikte yaşadığımız insanlarla kan bağı oluşmuştur. Kimsenin bizi ayırmak haddi değildir. Milli Birlik Projesi adı konulmaya çalışılıyor. Türkçeye yeni harfler eklenmeye çalışılıyor. DTP'li vekilin talebi PKK'nın talebidir. Okullardaki andın bile kaldırılması gündeme geldi. Bunlar veciz sözlerdir, çocuklara hedef koyuyor. Ancak ayrılıkçı güçler bundan bile rahatsız oluyor. Bunlar ancak vatan hainidir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber