Öncelikle aşılanacaklar

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 21 Ekim 2009 09:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ak Parti grup toplantısında domuz gribi konusunda uyarılarda bulunduğu milletvekillerinin vatandaşlarla yakın temasa geçerken dikkatli olmalarını isteyen Sağlık Bakanı Akdağ, öncelikle aşı olacak kişileri de açıkladı: Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve kamu görevlileri

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, dünkü Ak Parti grup toplantısının basına kapalı bölümünde domuz gribi ile ilgili olarak milletvekillerine uyarılarda bulundu. Akdağ, ?Öpüşmeyin, tokalaşmayın. Aşınızı olun? dedi. Akdağ, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da ilk aşı olacak kişiler arasında yer alacağını dile getirdi.

Grup toplantısında aşının Türkiye'ye geldiğini söyleyen Akdağ, domuz gribi vakalarının artmaması için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti. Milletvekillerini vatandaşlarla yakın temasa geçerken dikkatli olmaya çağıran Sağlık Bakanı, ?Öpüşmeyin, tokalaşmayın. Ellerin iyi yıkanması önemlidir. Bunu çocuklarınıza iyi anlatın? uyarısında bulundu. Milletvekillerinin mutlaka aşı olmasını isteyen Akdağ, yurtdışına çıkacaklar için aşı olmamanın risk oluşturacağını dile getirdi.

Kamuoyunda yan etkilerinin olabileceği tartışmaları yaşanırken Akdağ kimlerin aşı olacağına yönelik mesajlar da verdi. Akdağ, Gül, Erdoğan ve kamu görevlilerinin ilk aşı olacaklar arasında yer alacağını kaydetti.

Bakanlar: Önce bize vurulsun

Bu arada Kabine üyelerinin domuz gribi aşısının önce kendilerine yapılmasını istediği, geçtiğimiz günlerde yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında söz alan bir bakanın ?Halka en fazla iç içe olan bakanlar. Aşı önce bakanlara yapılsın? dediği öğrenildi.

Merkel'e özel aşı

Öte yandan Almanya'da bu ay başlanacak olan domuz gribine karşı aşı kampanyasında vatandaşlar için ayrı, siyasetçi için ayrı aşı kullanılacak. Bild am Sonntag gazetesi, Başbakan Angela Merkel, bakanlar ve politikacılara özel domuz gribi aşısı yapılacağını duyurmuştu.

İçişleri Bakanlığı'nın, bakanlıklar için 200 bin doz Baxter firmasından Celvapan adlı domuz gribi aşısı siparişi verdiği ifade edilen haberde, bu şirkete ait aşıların etkiyi güçlendiren bileşimi içermediği belirtildi. ?Normal vatandaşlarda? ise fazla yan etkisi olduğu kaydedilen Pandemrix adlı aşının kullanılacağı duyuruldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber