Ankara'da YÖK protestosu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2009 16:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) YÖK'ü protesto mitingi düzenledi.

Bazı sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin de destek verdiği miting için katılımcılar, Ankara Üniversitesinin Cebeci Kampüsünde toplandı. Katılımcılar, ?Ferman YÖK'ünse üniversiteler bizimdir?, ?Asla yalnız yürümeyecekler?, ?Savaşa değil, eğitime bütçe?, ?Eşit, parasız ana dilde eğitim? sloganları atarak, Kolej Meydanı'na yürüdü. Katılımcılar, oluşturulan güvenlik noktasında aramadan geçirildikten sonra meydana alındı.

Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, burada yaptığı konuşmada, YÖK'ün, 12 Eylül ürünü olduğunu ve bu yüzden ?bilimsel ve özerk eğitimin üzerinden bir silindir gibi geçtiğini? savundu.

YÖK'ün, üniversiteleri şirketleştirdiğini ve sermayenin parçası haline getirdiğini iddia eden Kılıç, eğitimin, ticari kuruluşların gölgesi altında yapıldığını öne sürdü.

YÖK'ün, eğitim bilimcilerin ve emekçilerin de düşmanı olduğunu ifade eden Kılıç, üniversitelerin, çalışanlar açısından da ucuz ücretlerle neoliberal sistemin bir parçası haline getirildiğini savundu. YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'la birlikte üniversitelerde kadrolaşmanın başladığını da iddia eden Kılıç, her ile üniversite projesinin, alt yapısız, bilimden uzak ve kadrolaşmaların parçası olduğunu ileri sürdü.

Kılıç, YÖK mevzuatının, sorgulayan ve araştıran öğrenci ve öğretim görevlilerini engellediğini belirterek, ?YÖK'ün disiplin sistemi, özgür düşünceyi ve eğitimi ortadan kaldırmıştır? görüşünü dile getirdi.

Miting platformundan yapılan ortak açıklamada ise üniversitelerde sermayelerin hakimiyetinin giderek arttığı, bilimsel eğitimden uzaklaşıldığı savunuldu.

Mitingin sonunda ?Kutup Yıldızı? adlı grup konser verdi. Katılımcılar, müzik eşliğinde halay çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber