Sabah öğretmen, öğleden sonra avukat.

Haber Giriş : 30 Ocak 2005 11:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Malatya Turgut Özal Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı ve Türk Dili Edebiyatı öğretmeni Koray Sait Gürsoy 40 yaşında Hukuk Fakültesini bitirip Avukat oldu.

Malatya Turgut Özal Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı ve Türk Dili Edebiyatı öğretmeni Koray Sait Gürsoy 40 yaşında Hukuk Fakültesini bitirip Avukat oldu. Coğrafya Öğretmeni Seniha Timurkan ile evli olan ve Zeynep isimli 11 yaşında bir kız babası olan Gürsoy, insanda azim olunca neleri başaracağını ıspatladı.

20 senelik öğretmen olan Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu Koray Sait Gürsoy, 40 yaşından sonra ikinci bir fakülte bitirme kararı alarak, çok sevdiği Ankara Hukuk Fakültesi'ne girmeye hak kazandı.

Tatil günlerinde ve yaz aylarında devamlı hukuk kitapları okuyup imtihanlara hazırlanan Gürsoy, 4 sene Malatya Ankara arasında gidip geldi. Hiç sınıfta kalmadan mezun oldu. 2000 senesinde Malatya Barosu'na kaydını yaptırıp Avukatlık Ruhsatı alan, genç öğretmen şimdi Avukatlık bürosunuda açarak, dava almaya ve duruşmalara girmeye başladı.

Azmi ve başarısı ile öğretmen meslektaşlarının ve yakınlarının takdirini kazanan Gürsoy, şimdi sabah görev yaptığı okulda Türkçe dersleri veriyor. Öğleden sonra ise Adliyelerde aldığı davaların duruşmalarına girip, hukuk mücadelesi veriyor.

Hiç bir şeyin geç olmadığını söyleyen genç Avukat, herkesin boş zamanlarının dolu dolu ve üreterek geçirmesini , 2 . ci bir fakülte bitirmek için gayret etmesini böylece toplum ve kendisi için daha verimli olacağını kötü alışkanlıklardan uzak duracağını anlatıyor.

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber