80 kişilik ekip 70 milyon kişiyi nasıl dinler?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2009 12:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BİLGİ Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilişim Teknolojisi Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi, İstanbul Barosu ve Bilgi Güvenliği Derneği işbirliğiyle düzenlenen '2. İstanbul Bilgi Güvenliği Konferansı''nın açılışında yaptığı konuşmada, İletişim Başkanlığı'nda yaklaşık 80 kişinin çalıştığını belirterek, 'Öyle bir paranoya oldu ki herkes dinleniyorum zannediyor. 80 kişi 70 milyonu nasıl dinler? Fiziksel, teknik olarak mümkün mü?' diye sordu.

BÖYLESİNE NOBEL ÖDÜLÜ VERİRLER

Baz istasyonlarının sökülmesi gerektiği yönündeki tartışmalara değinen Acarer, 'Baz istasyonlarını sökün, mobil haberleşme devam etsin... Eğer bunu yapan adam varsa Nobel Ödülü vermek lazım'' şeklinde konuştu.

SICAK SAVAŞ OUT, SİBER SAVAŞ IN!

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Fırat ise konuşmasında, günümüzde aslında sıcak savaşların yerini siber savaşlar ve siber casusların aldığını ifade ederek, ülkeler ve kuruluşların artık siber güvenliğe ciddi yatırımlar yaptıklarını, devletlerin bilişim politikalarına siber güvenliğin de dahil edilmesi gerektiğini söyledi. Fırat, konferansa katılması beklenen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın TBMM'deki gündem değişikliği ve yoğunluğu nedeniyle katılamadığını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber