MEB'den, 2010 yılında yaş haddinden emekliye ayrılacak personele ilişkin açıklama

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Aralık 2009 12:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanununun 40. ve 105. maddeleri gereğince, 2010 yılında 65 yaşını dolduran /dolduracak olan 1945 doğumluların isteklerine bakılmaksızın yaş haddini doldurdukları tarih itibariyle emekliye sevk edilerek görevleri ile ilişiklerinin kesilmesi gerekmektedir.

Buna istinaden Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 26.11.2009 tarihli ve 90957 sayılı yazılarında;

?Sicil dosyaları Valiliğimizde tutulan personelin yaş haddinden emeklilik işlemlerinde;

1. Herhangi bir yanlışlığa sebebiyet verilmemesi için, ilgililerin kayıtlı bulundukları İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüklerinden temin edilecek vukuatlı nüfus kayıt örneklerine göre işlem yapılacaktır.

2. Doğum tarihlerinde gün ve ay gösterilmemiş ise o yılın Temmuz ayının birinci günü, ay yazılı gün gösterilmemiş ise o ayın birinci günü esas alınacaktır.

3. Eğitim Öğretim Hizmetleri Sınıfına ait kadroda bulunup yıl içerisinde yaş haddinden emeklilik işlemi yapılacak personel için ayrıca Bakanlık izni istenmeyecektir.

4. İlgililerin yaş haddinden emekliye ayrılış tarihi Mebbis Personel İşlemleri Özlük Modülü Emeklilik İşlemi bölümüne işlenerek, Özlük Modülünden alınacak hizmet cetvelinin Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına gönderilmesi gerekmekte olup, Bakanlığımıza bilgilendirme yazısı gönderilmeyecektir.

5. Yaş haddinden emekliye sevk edilen personelin emeklilik evrakı doğrudan Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Kamu Görevlileri Emeklilik İşlemleri Daire Başkanlığına gönderilecektir.? açıklamasında bulunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber