Polisi vekili, vekil polisi suçladı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 24 Aralık 2009 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turan YILMAZ ANKARA

Ankara Emniyeti'nde görevli trafik polisleri, trafik kontrolünde tartıştıkları AK Parti Elazığ Milletvekili Fevzi İşbaşaran hakkında, ?hakaret ve tehdit ettiği? iddiasıyla şikayetçi oldu.

İşbaşaran ise olayı ?Müdür yeme operasyonu? olarak niteleyerek, adı İstanbul için de geçen Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'in önünün kesilmeye çalışıldığını öne sürdü. Polislerin, otomobilinin lastiğini yardıkları suçlamasında bulunan İşbaşaran, Arınç suikastı iddiasıyla ilgili olarak da polisleri suçlarken ?Ben Genelkurmay'ın hükümete karşı herhangi bir eylem içinde olduğuna inanmıyorum. Askerin değil polisin içindeki bir çetenin işi, hükümet ile asker karşı karşıya getirilip, aradaki kavga körüklenmeye çalışılıyor? değerlendirmesi yaptı. İşbaşaran, Çukurambar'da yaşanan bu olayla ilgili şu değerlendirmede bulundu:

Müdürün başını yaktılar

?O bölgede Meclis Başkanı'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda AK Partili var. Orası hiç boş bırakılır mı? Aylardır asker orada bir şeyler yapmış deniyor. Yapmışsa, askerleri yakalayıp savcıya teslim ettiler. Ama bu olayla Ankara Emniyet Müdürü'nün başını yaktılar. Ankara Emniyet Müdürü İstanbul'a Müdür olmasın, buradan da uzaklaştıralım dendi. Bu mücadele de bizim üzerimizden yürüyor. Çünkü, benim polislerle yaşadığım olay da aynı akşam oldu. Şimdi bu olayla ilgili yaptıkları açıklamalar nedeniyle Cumhurbaşkanı, Başbakan, Başbakan Yardımcısı Arınç, hepsini açığa düşürdüler. Arkada bir başka güç var ve gizli bir savaş yürüyor, hükümet bunu ortaya çıkarmalıdır. Merhum Turgut Özal'ın Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı sırasında başdanışmanlığını yaptığım dönemde de örneklerini görmüştüm. Bu tür olaylarla hükümet ile askerin arasını açmak isteyenler olabileceği gibi, önemli bazı görevlere gelmek isteyenler de, suikast iddialarıyla korku ve endişe yaratacak komplolar da yaratılabiliyor. Bunların üzerine gidilmesi gerekiyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber