Yurt dışına 5 yılda 5 bin öğrenci gönderilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ocak 2010 21:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2007'de başlatılan proje kapsamında bugüne kadar 1408 öğrenci lisansüstü eğitim için yurtdışına gönderildi, 2009'da seçilen 941 öğrenci daha yurtdışında eğitim görmek için hazırlıklarına başladı. MEB'in 5 yılda 5 bin öğrenci projesi kapsamında yurtdışına gönderilen öğrencilerin okul, kırtasiye, yol ve yaşam masrafları Milli Eğitim Bakanlığı'nca karşılanıyor.

Başbakan Erdoğan: Artık üniversitesi olmayan il kalmadı. Göçü büyük ölçüde önledik. Üniversitelerimiz artık şehirlerin umudu, vizyonu haline geldi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün yurtdışına lisanüstü eğitim için 5 yılda 5 bin öğrenci gönderilmesini amaçlayan projenin bilgilendirme toplantısında konuştu. Erdoğan, artık üniversitesi olmayan il kalmadığını, göçü de büyük ölçüde önlediklerini belirterek şöyle dedi:

?Anadolu'daki, Trakya'daki yeni üniversitelerimiz çok hızlı gelişiyor. Kırşehir'de, Batman'da, Yozgat'ta, Kırklareli'de, Mardin'de, Şırnak'ta, Hakkâri'de üniversitelerimiz bu şehirlerimizin umudu, vizyonu haline geldi. Bu üniversitelerimizde, inanıyorum ki, oralarda barışın tohumları atılıyor; inanıyorum ki, ekonomik hareketlenmenin tohumları atılıyor. Belki bugün değil ama en geç yarın bunlar gerçekleşecek. Bu noktada umutlarım kesinlikle sonsuzdur.?

Dişten tırnaktan arttı

Öğrencilerin yurtdışına yapacakları yolculuğun ?kutlu bir yolculuk? olduğunu ifade eden Erdoğan, ?Sizin için tahsis edilen kaynak bu ülkenin on milyonlarca insanının dişinden, tırnağından artırdığı birikimlerinden ayrılmıştır. Ananızın sütü gibi helaldir. Gittiğiniz yerlerde birer başkonsolos, büyükelçi gibi çalışacaksınız? diye konuştu. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu da bugüne kadar proje kapsamında 1408 öğrencinin yurtdışında öğretime başladığını, bu yıl gidecek 941 öğrenciden yabancı dil ihtiyacı bulunanların Türkiye'deki üniversitelerde bir yıla kadar eğitime alınacaklarını, masraflarının bakanlıkça karşılanacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber