Enerji Bakanlığında soruşturma

Haber Giriş : 10 Şubat 2005 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, kurum içinde çalışan bir kısım personel hakkında soruşturma başlattı.

Enerji Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Bakanlığımız bilgisi dahilinde bir süredir bazı kuruluşlarda yürütülmekte olan inceleme ve soruşturma yargıya intikal etmiştir. Bu kapsamda bir kısım personel hakkında tahkikat başlatılmıştır" denildi.

İHA


?Beyaz Enerji'de ikinci perde

Enerji Bakanı Hilmi Güler'in talimatıyla ?2. Beyaz Enerji' operasyonu başlatıldı. Soruşturma kapsamında; Elektrik Üretim Anonim Şirketi Genel Müdürü, BOTAŞ Genel Müdür Yardmcs ve bazı üst düzey bürokratlar görevden alındı.

Mavi Akım projesi ile gündeme gelen BOTAŞ Genel Müdür Yardımcısı Fuat Çelepçi de görevden alınan isimlere arasında yer aldı.

NTV'nin edindiği bilgilere göre, Enerji Bakanlığı Teftiş Kurulu'nun temmuz ayında başlattığı inceleme ve soruşturma çalışmaları tamamlandı.

Bu çerçevede bazı isimler hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturmanın selameti açısından Enerji Bakanı Güler'in emriyle, Elektrik Üretim Anonim Şirketi Genel Müdürü Önder Piyade, Genel Müdür Yardımcısı Servet Üst ile birlikte iki daire başkanı ve bir şube müdürü de görevden alındı.

BOTAŞ Genel Müdür Yardımcısı Fuat Çelepçi de görevden alınan isimler arasında.

DOSYA SAVCILIK'TA
Bakanlık iddialara ilişkin dosyayı gereğinin yapılması için savcılığa intikal ettirdi. Soruşturmayı derinleştiren savcılık bazı özel şirketleri de inceleme altına aldığı öğrenildi.

NTV

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber