Arınç: Eğitimde büyük adımlar attık

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mart 2010 12:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, hükümet olarak 2002'den bu yana eğitimde büyük adımlar attıklarını söyledi.

Arınç, Manisa programı kapsamında Alaşehir ilçesinin Uluderbent beldesine gelerek, Belediye Başkanı Muzaffer Teke'yi ziyaret etti.

Belediye Başkanı Teke, beldenin kadastro, sulama ve dere ıslahı projelerine destek istediklerini, beldede bir de hastaneye ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi. Arınç, ''Vatandaş artık istiyor, biz de haklıyı, doğruyu, makulü yapacağız inşallah'' dedi.

Arınç, Elazığ'da yaşanan depremin çok üzücü olduğunu, yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifa dilediğini belirtti. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ile GAP'tan Sorumlu Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın olay yerine gittiğini, onların hayırlı haberlerini beklediklerini belirten Arınç, ''Milletçe üzgünüz ama gerekenler mutlaka yapılacak, yaralar sarılacaktır'' dedi.

18 derslikli Uluderbent İköğretim Okulu açılış töreninde de konuşan Arınç, beldede ilköğretim okulunun yeni binaya ihtiyaç duyduğunu, yeni ve modern bir okulun kısa sürede bitirilerek çocukların hizmetine sunulduğunu belirtti.

Alaşehir'de 900'e yakın öğretmenin hizmet verdiğini, sınıf başına ortalama 27 öğrenci düştüğünü söyleyen Arınç, şunları kaydetti:

''Sınıf başına 27 öğrenci hem Türkiye, hem dünya standartlarında iyi bir noktadır. Eskiden bir sırada 3 kişi sıkışıyorduk, sınıflar 60-70 kişilikti. Çok şükür eğitimde büyük hamle yaptık. Hükümet olarak 2002'den bu yana eğitimde büyük adımlar attık. Her geldiğimizde ya temel attık ya açılış yaptık. Bunların bir kısmını devlet yaptı, bir kısmını da hayırseverler yaptı.

Burada ilköğretimiyle lisesiyle çocukların eğitim çağında en iyi hizmeti almasını arzu ediyoruz. 400'den fazla öğrencisi var bu okulun. Ülkenin temel meselesi nitelikli eğitimdir. Eğer eğitim nitelikli olursa çocuklar kötü işlerden uzak durur. Sadece bilim için çalışır, kalbini inançla doldurursa onlardan zarar gelmez, memleketine düşmanlık etmez, iyilikte güzellikte yarışır, birbirlerine kötü gözle bakmazlar.

Türkiye'nin nüfusu 72.5 milyon. Bunun yarısı 30 yaş altı. Bu nüfusun da 17 milyonu öğrenci, anaokulundan üniversiteye kadar. Bu çok büyük bir nimet. Her ülke böyle bir nüfusa sahip olmak ister. Avrupa'da pek çok ülkenin nüfusundan fazla öğrencimiz var. Dolayısıyla biz en çok milli eğitime yatırım yapmalıyız. Eskiden her zaman milli savunma bütçede birici sırada olurdu, top, tüfek almak, tank, uçak almak için. Bütçemizin en iyi imkanlarını milli savunmaya verirdik. 7 yıldır milli eğitim birinci sıraya geldi. Artık okul yapıyoruz, laboratuvar kuruyoruz. 81 ile üniversite açıyoruz.''

-27 MAYIS DARBESİ-

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç, bazı vatandaşların pankart yazarak destek istediği beldenin sorunları hakkında da gerekeni yapacaklarını belirtti. Bu sorunlar arasında yer alan 1959 yılından bu yana çözülemeyen kadastro sorununa dikkati çeken Arınç, 1959'dan sonra 1960 askeri darbesi olduğunu, sonrasında pek çok partinin iktidar olduğunu, sorunun bu zamana kadar çözülemediğini dile getirdi.

Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Türkiye'de 27 Mayıs'ta askeri darbe oldu, ihtilal yapanlar zamanın Başbakanı Menderes ve arkadaşlarını Yassıada'ya götürdüler, mahkeme ettiler, sonunda 3 tanesini idam ettiler. Allah onlara rahmet etsin, onlar vatansever insanlardı. Ülkesini, milletini seven insanlardı. Ama darbeyi yapanlar onları göstermelik bir mahkemede yargıladılar ve üçü şehit olarak idam edildi. Onları rahmetle anıyoruz bugün. O günleri yaşayanlar, o büyük acıyı hatırlıyorlar. 61'den sonra hükümetler kuruldu. Koalisyonlar oldu. Yahu 59'dan bu yana 50 yıl geçti, 25 hükümet kuruldu, bu taleplerinizi iletmediniz mi? Onlara tapularımızı alamadık demediniz mi? Ya diyemediniz, ya dediniz ama kimse aldırış etmedi. Biz aldırış ediyoruz, bunu çözeceğiz inşallah. Eskinin milletvekili sorunlarınızı sigara paketine yazar, Girelli beldesi kavşağında atardı. Biz atmıyoruz gereğini yapıyoruz. Şimdi bizden istiyorsunuz, çünkü halkının ihtiyaçlarını dinleyen, kulak kabartan güçlü bir iktidar olduğu ve elindeki imkanları milletine tahsis ettiği için.''

Arınç, okulun 1 milyon liraya mal olduğunu, bu paranın kimilerine küçük gibi geldiğini, ancak ekonomiye gelen istikrar sonucu paradan sıfır atılmasıyla paranın gerçek değerine geldiğini, paranın pul olmaktan kurtulduğunu ve itibar kazandığını belirtti.

Arınç, KÖYDES projesi kapsamındaki yatırımlarla suyu olmadık köy bırakmadıklarını, yol inşaatlarında büyük atılım yaptıklarını belirterek, vatandaşların sıkıntıları konusunda kendisini cep telefonundan sabah 09.00'dan gece 23.00'a kadar arayabileceğini kaydetti.

Bugünün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olduğuna da dikkati çeken Arınç, ''Dünya, kadınlar günü olarak sadece bir günü kutluyor. Oysa bizim inancımızda, aile yaşamımızda, örf ve adetlerimizde, geleneklerimizde kadınlarımızın yeri daha yüksektir. Cennet anaların ayakların altındadır inancımız var. Allah annelerimizden razı olsun. Eşlerimiz, kız çocuklarımız, güzel yavrularımız var. Tek dileğimiz onların bu memlekette huzur ve güzellikler içinde, ekonomik yönden gelişmiş, kendini layıkıyla temsil eden, hiçbir ayrımcılığa uğramadan el ele gönül huzuru içinde yaşayabileceği bir Türkiye meydana getirmek. Başkaları belki senede bir gün bu lafları söylüyor, ama biz inanınız her gün hanımlarınıza, kadınlarımıza, çocuklarımıza teşekkür ediyoruz. Allah onlardan razı olsun. Bu toplumu meydana getiren annelerimiz, kadınlarımızdır'' diye konuştu.

Törene Manisa Valisi Celalettin Güvenç ile milletvekilleri Mehmet Çerçi ile İsmail Bilen de katıldı.

Vali Güvenç, 26 Mart 2009'da başlayan okul inşaatının, sürüncemede kalmadan 1 yıl içinde bitirilip hizmete sokulduğunu söyledi.

Alaşehir Kaymakamı Musa Uslan ise beldede toplam 16 bin 820 ilk ve ortaöğretim öğrencisi bulunduğunu, derslik başına düşen öğrenci sayısının 27 olduğunu ve tam gün eğitim verildiğini, bu imkanların bir çok bölgede bulunmadığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber