CHP'den TRT için Meclis araştırması istemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mart 2010 13:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP, TRT için Meclis araştırması açılmasını istedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinin gerekçesi, 54 sayfadan oluşuyor.

Önergenin gerekçesinde, Anayasaya göre TRT'nin özerk ve tarafsız bir yayın kuruluşu olduğu belirtildi.

TRT'nin kamu hizmeti yapmakla yükümlü olduğu, bu hizmeti Anayasa ve yasaların belirlediği çerçevede sunma zorunluluğunun bulunduğu anlatılan gerekçede, ?Ocak 2004'ten itibaren kamuoyuna yansıyan gelişmeler, TRT'nin Anayasa ve yasalarla belirlenen çerçeveden uzaklaştığını ve TRT'nin ehil olmayan kişilerce yönetildiğini göstermektedir? denildi.

Gerekçede, ?TRT'nin, Hükümetin propaganda aracına dönüştüğü, Hükümetin, Anayasa ve yasalara aykırı olarak kuruma doğrudan müdahale ettiği? ileri sürülerek, şu görüşlere yer verildi:

?TRT haber bültenlerinde ve programlarında, toplumun farklı kesimlerinin taleplerinin yansıtılmadığı, tek taraflı yayınlar yapıldığı, özellikle haber bültenlerinde muhalif kesimlere sansür uygulandığı, eylem ve etkinliklerine yer verilmediği, belgelerle sabittir.

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Anayasa ve yasalara aykırı şekilde çok sayıda kurumda yönetim kurulu üyeliği yapmaktadır. TRT'nin üst yönetimine, yayıncılıkla hiçbir ilişkileri olmadığı halde eş-dost ve akrabalar atanmıştır. Çalışanlara baskı yapılmakta, TRT'de, siyasi düşünce, inanç, etnik köken ve sendika üyeliklerine göre ayrımcılık hüküm sürmektedir. Kurumun kadrolu personeli atıl hale getirilirken, Hükümetin destekçisi bazı yayın kurumlarından transfer edilen sözleşmeli personele verilen yüksek ücretlerle, çalışma barışı bozulmuş ve ücret adaletsizliği yaratılmıştır. TRT'nin asli görevleri Anayasa ve yasalara aykırı bir şekilde taşeron firmalara devredilmektedir. Bu tablo, TRT gibi halkımız ve ülkemiz açısından önemli bir kurumu her geçen gün yıpratmakta, güvenirliğini azaltmaktadır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber