Öğrenciler, arkadaşlarının bıçaklanmasını protesto etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mart 2010 15:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Rize Üniversitesi önünde bıçaklı saldırıya uğrayarak ağır yaralanan öğrencinin okul arkadaşları olaya tepki gösterdi.

Merkeze Bağlı Fener Mahallesi'nde bulunan Rize Üniversitesi Kampusu önünde toplanan 250'e yakın Üniversite Fen-Edebiyat Fakültesi öğrencisi Yavuz Genç'e (22) yapılan saldırıyı kınamak için bir araya geldi. Genç, 7 kişilik grubun saldırısına maruz kalarak 3 yerinden bıçaklanarak ağır yaralanmıştı.

Eyleme katılan öğrenciler adına konuşan üniversite öğrencisi Anıl Burak Atar, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede arkadaşlarına 3 saatlik cerrahi bir operasyon gerçekleştirildiğini söyledi. Operasyonu başarılı bir şekilde sürdüren tüm doktorlara öğrenciler adına teşekkür ettiklerini söyleyen Atar, saldırganların madde bağımlısı olduğuna dikkat çekti. "Ders bitiş saatinin geç olması, üniversitemizin bulunduğu konum, ulaşımın zor ve gecikmeli olması, sokakların karanlık ve güvenilir olmamasından dolayı Yavuz arkadaşımız sınıf arkadaşları da olan kız arkadaşlarını evlerine kadar güvenli bir şekilde bırakmak istemiştir. Ancak Yavuz arkadaşımız, madde bağımlısı gençler tarafından önce sözlü ve sonrasında fiziki saldırıya maruz kalarak 3 yerinden bıçaklanarak ağır yaralanmıştır." diyen Atar, gerçekleşen olayda herhangi kız tartışması ve duygusal bağ bulunmadığının altını çizdi. Üniversite öğrencileri olarak Rize şehrine ve üniversiteye daha iyi bir gelecek getirmek, Rize'ye hak ettiği statüyü kazandırmak üzere bulunduklarını belirten Atar, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yürümekte olduğumuz bu yolda çekmekte olduğumuz ekonomik ve psikolojik sıkıntılarımızın yanı sıra birde bulunduğumuz çevrenin sosyokültürel baskıları üzerimizdeki yükü arttırmaktadır. Bu noktada bizim beklentilerimiz ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum örgütlerinin ve Rize halkının bir misafiri olduğumuz konusundaki hassasiyetlerini arttırmalarıdır."

Yaşanan olayda emniyet güçlerinin yetersiz kaldığını ifade eden Atar, ''Yaşanılan bu olay geçmişte üzeri kapatılan bazı olayların günümüze yansımasıdır. Başta Rize Üniversitesi idari yönetiminin ve Rize asayişinden sorumlu Emniyet Kuvvetlerinin önümüzdeki yaşanabilecek olaylarda daha temkinli ve daha dikkatli davranmalarını istiyoruz. Üniversite ve civarında gerekli güvenlik önlemlerinin arttırılmasını ilgili kuruluşlardan üniversite gençleri olarak talep ediyoruz.'' diye konuştu.

Eyleme katılan öğrenciler, 'Anarşi sokakta Polis nerede', 'Rize uyuma geleceğine sahip çık' gibi dövizler açarak saldırıyı kınadı. Öğrenciler ellerindeki kalemleri yere atarak, ''Kalem tutan eller bıçak tutarsa bu neslin istikbali yas tutar.'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber