Polisi bıçaklayan sanığa 16 yıl hapis

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2010 17:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

İzmir'de üst araması yapmak isteyen polis memurunu bıçakla yaraladığı iddiasıyla yargılanan sanığa 16 yıl hapis cezası verildi.

İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, polis memuru T.İ'yi bıçakla yaraladığı iddiasıyla tutuklanan Abdi Kınas, tutuksuz yargılanan Adnan Özağaç ve Erol Bozkurt ile avukatlar katıldı.

Sanık Abdi Kınas, ?Uyuşturucu etkisi altındaydım. Karşımdakilerin polis olduğunu bilmiyordum? dedi.

Kınas'ın eylemini ?öldürmeye teşebbüs? olarak nitelendiren mahkeme heyeti, 16 yıl hapis cezası verdi. Kınas, ayrıca ?kamu görevlisine hakaret? suçundan 1 yıl 5 ay 15 gün, ?görevi yaptırmamak için direnme? suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanıklar Adnan Özağaç ve Erol Bozkurt'a ise kamu görevlilerine hakaret suçundan 1'er yıl 5'er ay 15'er gün hapis cezası verildi.

Sanıkların çok sayıda sabıka kaydını dikkate alan mahkeme heyeti, cezalarda indirim uygulamadı.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 9 Kasım 2009'da Yenişehir Gaziler Caddesi'nde şüpheli kişilere yönelik uygulama başlatmış, bu sırada yanlarına gelen Abdi Kınas, Erol Bozkurt ve Adnan Özağaç'ın ?Bir şey lazımsa temin ederiz? demesi üzerine, T.İ. ve G.K. polis memuru olduklarını belirtip kimlik sormuş ve üst araması yapmak istemişti. ?Sizin yüzünüzden mal satamaz olduk. Polis molis istemiyoruz? diyerek küfür ettiği belirtilen zanlılardan Abdi Kınas polis memuru T.İ'yi göğsünden bıçaklamıştı. Diğer polis memurlarının olay yerine gelmesiyle etkisiz hale getirilen Kınas'ın üzerinde esrar ele geçirilmiş, T.İ. hastaneye kaldırılmıştı. Sanıklar hakkında ?kamu görevlisini görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs etme?, ?hakaret? ve ?görevi yaptırmamak için direnme? suçlarından dava açılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber