Üniversiteli hırsızların pişkinliği

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Mart 2010 13:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İZMİR'in Alsancak semtinde, alışveriş bahanesiyle girdikleri mağazalarda kıyafetlerin barkodlarını sökerek çalan Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencisi olan A.E.Y. ve Ö.G., görevlilerin ihbarı üzerine yakalandı. Üzerlerinden hırsızlıkta kullandıkları makas, falçata çıkan ve ifadelerinde bu işi macera olsun diye yaptıklarını söyleyen iki şüpheli, işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Olay dün öğle saatlerinde meydana geldi. Mağaza görevlileri, müşteri gibi davranarak gelen iki kişinin hırsızlık yaptığı ihbarında bulundu. Mağazaya gelen polis, giyim eşyalarının barkodlarını keserek çaldıkları belirlenen Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri 20 yaşındaki A.E.Y. ile 21 yaşındaki Ö.G.'yi gözaltına aldı.

BAŞKA MAĞAZALARDAN DA ÇALMIŞLAR Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne götürülen A.E.Y. ve Ö.G.'nin üzerinden çaldıkları kıyafetlerin barkodlarını keserken kullandıkları makas ve falçata ele geçirildi. A.E.Y. ile Ö.G.'nin, aynı yöntemle daha önce yine Alsancak semtinde çaldıkları kıyafetler de çantalarında bulundu. Bağlantı kurulan mağaza görevlileri, giyim eşyalarının kendi işyerlerinden çalındığını doğruladı.

MACERA OLSUN DİYE YAPMIŞLAR Poliste verdikleri sözlü ifadelerinde hırsızlığı macera olsun diye ve bir anlık boşluktan yaptıklarını söyleyen üniversiteli kızların, özellikle lüks mağazalara girip pahalı olan pantolon, hırka, tişört, elbise ve şal çaldıkları saptandı. A.E.Y. ile Ö.G., işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Bu arada, İzmir'in Alsancak semtinde yaklaşık 20 gün önce de yine üniversiteli iki kız, mağazadan hırsızlık yaparken yakalanmış sevk edildiği adliyede serbest bırakılmışlardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber