Milletvekilinin kredi kartı, telefonda kopyalanmak istendi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Nisan 2010 07:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milletvekiline Ergenekon'lu dolandırıcılık

TBMM, kendisini Ergenekon soruşturması kapsamında görevli polis olarak tanıtarak, milletvekillerinin kredi kartı numaralarını almaya çalışan kişiyi konuşuyor.

Kendisini, Ergenekon masasında görevli Başkomiser Yavuz Çalık olarak tanıtan şahsın, CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir'in makamını arayarak kredi kartı numarasını öğrenmeye çalıştığı, Özdemir'in, sekreter ve danışmanının şüphelenmesi sayesinde soyulmaktan kurtulduğu ortaya çıktı.

Alınan bilgiye göre, olay şöyle gelişti: Özdemir'in TBMM'deki makamını arayan bir kişi, kendisini Ergenekon masasında görevli Başkomiser Yavuz Çalık olarak tanıttı. Özdemir'in sekreteri Cansel Kapagan'a irtibat numarası bırakan Çalık telefonu daha fazla detay vermeden kapattı. Özdemir'in danışmanı Bayram Çermik, bırakılan numarayı çevirdiğinde karşısındaki kişi, ?Özdemir'in telefonu kopyalandı, Ergenekon terör örgütü üyelerinden biri tarafından kullanılıyor. Diyarbakır'dan sinyal alıyoruz. Milletvekilinin kredi kartları da kopyalanmış. Kart numaralarını alalım takibi kesinleştirip yakalayalım? dedi. Durumdan şüplenenen Çermik, kart numaralarını vermedi.

Sekreter Kapagan, Terörle Mücadele Şübe Müdürlüğü'nü arayarak olayı anlattı ve kurumda Başkomiser Yavuz Çalık diye birinin çalışıp çalışmadığını sordu. Konuyu inceleyeceğini bildiren Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, konuyu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na intikal ettirdi.

?İl dışındalar yakalayamadık'

Ankara Cumhuriyet Savcısı İsa Kaya, Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayış Şube Müdürlüğü'nü harekete geçirerek irtibat numaralarının araştırılması ve söz konusu kişilerin yakalanması talimatı verdi. Emniyet ise yaptığı araştırma sonunda ?bu kişilerin bir kısmının il dışında olması nedeniyle yakalanmalarının mümkün olmadığını? savcılığa bildirdi.

Savcılık, şikâyet üzerine başlattığı soruşturmada, şüphelilerin yakalanamadığını, suçun oluşmaması ve bir zararın söz konusu olmaması nedeniyle dosyanın kapatıldığını bildirdi.

Özdemir: Korku sermaye oldu

Milliyet'in sorusunu yanıtlayan Özdemir, ?Ergenekon olayı sıradan dolandırıcılık noktasına kadar düştü. Yarattığı korku dolandırıcıların malzemesi olmaya başladı. Daha önce bir üniversite dekanı da aynı problemi yaşamış ve çok sıkıntı çekmişti. Kesinlikle teyit edilmeden yüz yüze görüşmeden bu tür kritik bilgiler kimseye verilmemeli. Derhal emniyete başvurulmalı? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber