ASKİ'den birikmiş su borcu olan belediyelere ödeme kolaylığı

Haber Giriş : 19 Şubat 2005 12:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne (ASKİ) su borcu olan ilçe ve belde belediyelere bu borçlarını uzun vadede ödeyebilme kolaylığı getiriliyor. Düzenleme gerekli hukuki değerlendirmenin yapılmasından sonra karara bağlanıp uygulamaya geçirilecek. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin dün gece geç saatlere kadar süren toplantısında, kadınlar ve engellilerin sorunlarını daha iyi dile getirebilmeleri için Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Çocuk Meclisi gibi Engelliler ve Kadınlar Meclisi kurulması da kararlaştırıldı.

Meclis toplantısında, AK Parti'li meclis üyelerinin, ASKİ'den ilçe ve belde belediyelerinin su borçlarına kolaylık getirilmesi yönünde verdikleri önerge kabul edilerek, ilgili komisyona gerekli çalışmanın yapılması için gönderildi. Verilen önerge ile ilçe ve belde belediyelerinin bütçe yetersizlikleri nedeniyle ödenemeyen su borçlarının uygulanan dönem faizlerinde indirime gidilmesi ve borçların yeniden hesaplanarak 48 taksit halinde ödenmesi istendi. Önergeye ilişkin görüşlerini belirten bazı ilçe ve belde belediye başkanları, belediyelerinin büyük borç yükü altında oldukları için ödenmesi aksatılmış su borçlarının giderek ödenmesi ağır hale gelmesinden dolayı önergenin gerekliliğini savundu.

Söz konusu su borçlarının ödenmesini yeniden düzenleyen önerge, komisyonundan uygun görüş alındıktan sonra uygulamaya konulacak.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber