İlahiyat fakültelerinde erkek öğrenci sıkıntısı - Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 12 Mayıs 2010 12:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Prof. Dr. Ali Erbaş, ailelerin erkek çocuklarını imam hatip liselerine göndermemesinden ve erkek öğrencilerin de okulu tercih etmemesinden yakındı

SAKARYA Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ailelerin erkek çocuklarını imam hatip liselerine göndermemesinden ve erkek öğrencilerin de okulu tercih etmemesinden yakındı. Dekanı olduğu fakütlenin bu yıl sonunda sadece 1 erkek öğrenci mezun vereceğini belirten Prof. Dr. Erbaş, "Diyanet İşleri Başkanı'nın toplantıda bizzat söylediği şudur: 'Şu anki açık 20 senede kapatılamaz.' Kontenjanlar tamam arttı ama erkek öğrencimiz yok. Feryadım bu" dedi.



Sakarya İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği tarafından Adapazarı İmam Hatip Lisesi bahçesinde düzenlenen toplantıda velilerle biraraya gelen İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Erbaş, bazı bölgelerdeki ilahiyat fakültelerinde öğrencilerin yüzde 85'ini kızların oluşturduğunu, bir yılda ilahiyat fakültelerinden mezun olan toplam erkek öğrenci sayısının ise 300'ü geçmediğini söyledi. Prof. Dr. Erbaş, YÖK'ün katsayıyı kaldırması sonucu imam hatip lisesi mezunlarının başka fakültelere yöneleceğini, ilahiyat fakültelerindeki sıkıntının artacağını belirterek, "Bu, imam hatip liselerinden kaynaklanıyor. İmam hatip liselerine vatandaşımız erkek öğrenci vermiyor. Niye vermiyor, bilmiyorum. İddia ediyoruz, gerek Diyanet İşleri Başkanlığı, gerekse Milli Eğitim Bakanlığı veya başka yerlerde görev alma noktasında önü en açık olan fakültedir. İlahiyat fakültesi mezunları boşta değil şu anda. Kız öğrencilerimiz bol bol var. Ama ne olur imam hatip liselerine erkek çocuklarınızı yönlendirin" diye konuştu.

Üniversiteye girişte kat sayı probleminin çözülmesi nedeniyle ilahiyat okumak isteyenlerin başka fakülteleri tercih edebileceğini kaydeden Prof. Dr. Ali Erbaş, "Peki kürsüler, bu camiler kimlere kalacak? Diyanet işleri Başkanı'nın toplantıda bizzat söylediği şudur: 'Şu anki açık 20 senede kapatılamaz.' Çünkü erkek öğrenci yok. Kontenjanlar tamam arttı ama erkek öğrencimiz yok. Feryadım bu" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber