MGK'da hemşire olmak varmış: ek göstergesi 4500

Haber Giriş : 26 Şubat 2005 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MGK'da görevli hemşirenin ek göstergesi 4500 olarak gösterilirken, Sağlık Bakanlığı'na bağlı bir hastanede çalışan hemşirenin ek göstergesi 2200.

Milli Güvenlik Kurulu'na yapılan atamaların şeffaflaşması yıllardır bilinmeyen bir gerçeği ortaya çıkardı. MGK'da görev alan kadroların ek göstergelerinin çok yüksek olduğu ve bu kişilerin atanması ile görevden alınmasının üçlü kararname ile yapıldığı anlaşıldı. Örnek olarak MGK'da görev alan hemşirenin ek göstergesi 4500 olarak gösterilirken, Sağlık Bakanlığı'na bağlı bir hastane çalışan hemşirenin ek göstergesinin 2200 olmasına dikkat çekiliyor.

MGK Genel Sekreterliği Teşkilat Kanunu'nda geçtiğimiz yıl yapılan değişiklikten sonra kuruma yapılan atamalar Resmi Gazete'de yayınlanmaya başladı. 9 Şubat 2005 tarihinde MGK Genel Sekreterliği'nde açık bulunan uzman, hemşire ve kısım amirliklerine 2005/6841 karar sayısı ile 5 bürokratın ataması yapıldı. Yapılan atamalarda bürokratların derece ve ek göstergeleri de yer aldı.

Hemşirenin ek göstergesi şaşırttı

MGK'ya yapılan atamada yer alan hemşire FP'nin ek göstergesi dikkat çekti. 1. derece kadrolu FP hemşirenin ek göstergesi 4500 olarak gösterildi. Hemşirenin ek göstergesi, diğer kamu kurumlarında üst düzey görevde bulunan bir çok bürokratın ek göstergesinin üzerinde yer alıyor. Üç büyük şehrin (Ankara-İstanbul-İzmir) Emniyet Müdürlerinin ek göstergesi 4300.

MGK'daki hemşire ile üç büyük ilin emniyet müdürlerinin ek göstergesi karşılaştırıldığında, arada 200 puan fark olduğu ortaya çıkıyor. Ayrıca MGK'da uzman olarak görev yapan bürokratların ek göstergesi ise 4800 olarak belirlendi. Buna göre MGK'daki uzman ile Başbakanlık Özel Kalem Müdürü aynı ek gösterge ile çalışıyor.

Üçlü kararname gerekiyor

Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği'nde görev alacak personelin ataması ve görevden alınması üçlü kararname ile yapılıyor. 9 Şubat'taki 5 bürokratın ataması Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla gerçekleştirildi. Yine MGK'daki bir bürokratın görevden alınması da üçlü kararname ile yapılıyor. MGK Genel Sekreterliği teşkilat kanununda bu durum "Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği kadroları genel hükümlere uygun olarak tesbit edilen ek göstergeleri ile birlikte genel sekreterin teklifi ve Başbakanın onayı ile ihdas edilir veya kaldırılır" şeklinde ifade ediliyor.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber