Uzman erbaşların emeklilik sorunu çözülüyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2010 20:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Askeri Mahkemeler Kanunu'nda değişiklik

TBMM Genel Kurulunda, Askeri Mahkemeler Kuruluşu ve Yargılama Usulü Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılamasına Dair Kanun Tasarı görüşülüyor.

Tasarının tümü üzerine söz alan CHP Ankara Milletvekili Zekeriya Akıncı, getirilen düzenlemeye desteklediklerini kaydetti. Akıncı, uzman erbaşların emeklilik sorununa da Genel Kuruldaki görüşmeler sırasında çözüm bulunacağına inandığını kaydetti.

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, askerlikte cep telefonu konuşmalarıyla ilgili başlatılan disiplin dosyalarına da çözüm bulunması istedi.

MHP İzmir Milletvekili Erdal Sipahi İsrail'in, Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısı ile İskenderun'daki terör saldırısının ''göz göre göre geldiğini'', ancak buna rağmen hükümetin gerekli önlemi alamadığını iddia etti. İnsansız hava aracı konusunda hükümetin Heron projesinde ısrarlı olmasını yanlış bulduğunu belirten Sipahi, bu proje yüzünden milli projelerin de geciktiğini söyledi. Tasarının tamamına katıldıklarını ifade eden Sipahi, ancak uzman erbaşların emeklilikle ilgili sorunlarının çözülmesi gerektiğini vurguladı.

AK Parti Çankırı Milletvekili Nurettin Akman da tasarının görüşmelerinde verecekleri bir önergeyle uzman erbaşların emeklilik sorunlarının çözüme ulaşacağına inandıklarını ifade etti. Akman, uzman erbaşların 45 yaşından sonra Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığının uygun gördüğü kurumlarda 52 yaşına kadar hizmetlerini tamamlayarak emekli olmalarının sağlanmasını amaçladıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından tasarının bölümleri üzerindeki görüşmelere geçildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber