Emekli uzman askerlerden eylem

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2010 15:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Emekli Muvazzaf Uzmanlar Derneği (EMUD) üyeleri, terör saldırılarını ve ''özlük haklarının iyileştirilmemesini'' protesto etti.

Abdi İpekçi Parkı'nda toplanan gruptakiler, ''Türkiye uyuma şehidine sahip çık'', ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'', ''Askere uzanan eller kırılsın'' şeklinde sloganlar attı.

Dernek Genel Başkanı Adnan Oğuz, ''Şehitlerimize, gazilerimize, ortak mücadelemize destek istiyoruz. Koskoca Ankara'da şehidine sahip çıkacak sadece bir avuç gazi mi var?'' diyerek, parktan geçen vatandaşlardan eylemlerine destek olmalarını istedi.

Oğuz, yaptığı açıklamada, terörün sadece askerleri değil, sivilleri de vurduğunu belirterek, ''Acımızı içimizde hissediyoruz, ama vatan sağ olsun. Türk Silahlı Kuvvetlerini, halkı yıpratmaya çalışmakla bir yere varılamaz. Terörü lanetliyor, saldırıları şiddetle kınıyoruz'' dedi.

Emekli uzman jandarmalar olarak görev yaptıkları dönemde Türk bayrağının dalgalandığı her yerde çalıştıklarını söyleyen Oğuz, bu üniformayı taşımaktan gurur duyduklarını, seve seve can verdiklerini, gazi olduklarını belirtti.

Oğuz, uzman jandarmaların görev risklerinin çok yüksek olduğunu, emekli olduklarında ise hak ettikleri karşılığı göremediklerini savunarak, 19 bin uzman jandarmanın fakülte ve yüksekokul mezunu olmasına karşın, ''ortaokul mezunu seviyesinde'' emekli edildiğini kaydetti. Adnan Oğuz, eğitim düzeylerine denk derecede emekli olmak istediklerini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber