Asgari ücret zammı vatandaşı ikiye böldü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2010 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Asgari ücrette gidilecek olan düzenlemeyle birlikte Kayseri'deki vatandaş 2'ye bölündü. Vatandaşların bir bölümü asgari ücrete yapılan düzenlemeyi yeterli bulmazken bir bölümü ise asgari ücretin makul düzeyde olduğunu savundu.

(İHA) - Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun kararı doğrultusunda, 1 Temmuz - 31 Aralık 2010 tarihleri arasında geçerli olacak asgari ücrette gidilecek olan düzenlemeyle 16 yaşından küçük olanlar için brüt 621, net 499,25 lira olan asgari ücret, bu artışla brüt 648, net 518,58 lira olacak. 16 yaşından büyük bekar işçiler için ise brüt 729, net 576,57 lira olan asgari ücret, yüzde 4,3'lük zamla brüt 760,50, net 599,12 liraya yükselecek.

Kayseri'den vatandaşlar ise yapılan bu zam karşısında faklı değerlendirmelerde bulundu. Pastanecilik işiyle uğraşan Ali Karaman, yapılan zammın yeterli olmadığını savunarak, "İnsanların temel ihtiyaçları var. Belki tek başına olsa yeter ama ailesi var. Okul giderleri var, diğer masraflar var" dedi.

Kayseri'de pastırmacılık işiyle uğraşan İsmet Altun ise yapılan 22 TL'lik zammın Kayseri ortamında yeterli olmadığını ifade etti. Altun, "Kayseri'de İldem'de oturan bir şahıs zaten zammı yolda harcıyor. Çok da büyük bir zam yapıldı diye kimse sevinmesin. Günümüzdeki ekonomik kriz belli. Yapılan zam sadece 2 paket sigara ediyor" şeklinde konuştu.

Bir kısım vatandaş ise her şeyin devletten beklenmemesi gerektiğini söyledi. "Şehirlerde herkese iş bulmak zor" diye konuşan vatandaşlar, "Geliyorlar şehre iş arıyorlar. Sonra o pahalı bu pahalı deniliyor. Kendi işini kendin bulacaksın. Bekarlara yeter. Evlilere yetmez. Herkes dağdan bağdan geliyor iş bulmaya çalışıyor" ifadesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber