AKP'nin Mumcuyla yaptığı görüşmelerde kaydedilen kasetlerdeki sır

Haber Giriş : 28 Şubat 2005 17:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan'ın, ?Zaten Devlet Bakanımız Beşir Atalay da kendisiyle yaptığımız konuşmaları hep teybe kaydediyordu' sözleri yeni bir tartışmayı başlattı. Şimdi kayıtlar merak ediliyor.

İşte Hürriyet'in Cinnah Fısıltıları köşesinde yer alan ilginç iddialar..

Kasetleri açıklayın

ERKAN Mumcu'nun AKP'den istifası sonrasında yapılan garip bir açıklama üzerindeki giz perdesi aralanmış değil. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, geçen pazar Gaziantep Grand Otel'de AKP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen akşam yemeğinde partililerine hitaben yaptığı konuşmanın bir bölümü basına sızdı. Buna göre, Erdoğan konuşmada Erkan Mumcu'nun ?güvenilmezliğini' çağrıştırmak amacıyla ?Zaten Devlet Bakanımız Beşir Atalay da kendisiyle yaptığımız konuşmaları hep teybe kaydediyordu' demişti.

KÜLTÜR FARKLI

Bu arada, Erkan Mumcu bir açıklama yaparak Erdoğan'ın bu açıklamasının hálá tekzip edilmediğini hatırlattı ve ?Benim kültür farklılığı diye anlatmak istediğim de buydu. Bu başka bir kültürün ifadesi' dedi. Mumcu, ?Eğer bu kayıtlar yapılmışsa, yayınlasınlar, millet de ne olduğunu bilsin' çağrısında bulundu.

ATALAY SESSİZ

Hürriyet Ankara Bürosu'ndan Şükrü Küçükşahin, geçen hafta Beşir Atalay'a not bırakmasına karşılık ulaşamadı. Küçükşahin, bunun üzerine Atalay'ın danışmanlarını arayarak, Erdoğan'ın açıklamasını hatırlattı ve bakanın bir tepkisi olup olmadığını sordu.

Atalay'dan henüz bir yanıt gelmedi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber