Özdemir'i polis şefleri yalanladı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 01 Temmuz 2010 09:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Temizlik ihalesi öncesi maliyet hesaplarını PAR temizlik şirketi ile paylaştığı iddia edilen Ankara Emniyet Müdürü Özdemir'in ifadesini polis şefleri yalanladı

Hakkında ihaleye fesat karıştırmak suçlamasıyla tutuklama kararı çıkan Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'in savcılıkta verdiği ifade polis şeflerince yalanlandı. Özdemir savcılık ifadesinde suçlamaya konu olan temizlik ihalesine ilişkin yaklaşık maliyet değerlerini ve çıplak giydirilmiş bedelleri kimseye sormadığını söylemişti. İfade veren polis şefleri ise Özdemir'in adı geçen temizlik ihalesinin maliyet hesabını öğrendiği ve yasak olmasına rağmen bu bilgiyi PAR isimli şirkete verdiğini ileri sürdü. Özdemir'in tutuklanmasına neden olan Kayseri'deki ihaleye fesat soruşturmasında yeni iddialar gündeme geldi. Ankara Özel yetkili savcısı Cemil Tuğtekin, PAR Temizlik şirketinin 2 kuruş farkla aldığı ihaleyi mercek altına aldı. Tuğtekin 19 Haziran'da ifadesini aldığı Özdemir'e maliyet hesaplarını şirketle paylaşıp paylaşmadığını sordu. Özdemir maliyet değerlerini ve çıplak giydirilmiş bedelleri kimseye sormadığını ve bu rakamları kimseye vermediğini söyledi.

POLİS ŞEFLERİNİN İFADESİ

Kayseri'de görevli iki polis şefinin anlattıkları Özdemir'in bu iddiasının doğru olmadığını ortaya koydu. Emniyet Müdürü M.A. ifadesinde Özdemir'in ihaleden birkaç gün önce kendisiyle konuştuğunu ve maliyet rakamını sorduğunu söyledi. Telefonda yaklaşık bir rakam verdiğini ardından iki net maliyet rakamını makamında kendisine sunduğunu belirten M.A. bu görüşmeden sonra ve ihaleden önce Özdemir'in özel kalem amirinin kendisini arayarak "PAR'ın bir görevlisi burada. İlgileniver" dediğini söyledi. M.A'nın ayrıca "Müdür bey amirimiz olduğu için istediği yaklaşık maliyet bedeli bilgisini kendisine verdim. Ancak ihaleye giren firmanın muhasebe müdürü, ihale sonuçlanmadan önce bize gelerek 'belirlediğiniz rakam yanlış ben hesapladım şu olması gerekir' diyerek rakamı önceden bildiğini ima etti" dediği ileri sürüldü. Diğer polis şefi A.K. da Özdemir'in ilk kez bu ihaleden önce maliyet bedelini sorduğunu bildirdi. Bu arada Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi Cengiz Çoban'ı, Özdemir hakkındaki tutuklama kararına yapılan itirazı görüşecek heyeti oluşturmak için Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görevlendirdi. Özdemir'in ilk ifadesi ve nöbetçi hakimliğe sevkedilişinden önce de Yargıtay ve HSYK'ya ziyaretlerde bulunduğu ortaya çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber