Başmüzakareci için Yaşar YAKIŞ'ın adı öne çıktı

Haber Giriş : 01 Mart 2005 10:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AB ile müzakere sürecinde en önemli rolü üstlenecek olan başmüzakereci için Yaşar Yakış'ın adı öne çıktı. Yakış, başmüzakerecilik için ne dedi?

Yakış'tan 'başmüzakereci' yorumu

Başmüzakereci adayları arasında adı geçen Meclis AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış, ''ben kendimi masaya tok oturmuş bir insan olarak görüyorum'' dedi.

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik sürecinde en önemli makamlardan biri olacak başmüzakerecilik için adı geçen Meclis AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış, görev verilirse itimada layık olmak için elinden geleni yapacağını söyledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Yakış, " benim, bu göreve atanmam için bir talebim olmadı, kimsede bana bir şey söylemedi. Bu devletin bana verebileceği en şerefli görevleri ifa ettim. Kendimi bu sofraya tok oturmuş bir insan olarak görüyorum. Türkiye'de ve grubumuzda bu işi çok iyi yapabilecek insanlar olduğunu biliyorum. Bana böyle bir görev verilirse o itimada layık olmak için elimizden gelen bütün gayreti sarfederiz. Gözümü bürümüş bir ihtiras içinde değilim. Balıklama atlıyormuş, hırs içindeymiş gibi görünen bir insan değilim" dedi.

Yaşar Yakış'a göre, Türkiye'nin AB sürecinin daha etkin yürütülebilmesi için başmüzakerecilik bir bakanlık şeklinde oluşturulmalı. Yapılması gereken işlerin çokluğundan bahseden Yakış, "Türkiye'nin işlerinin büyük olması nedeniyle Gül'ün düzeyinde bir baş müzakereci, AB Bakanı, ayrıca bir müzakereci olsa günde 24 saat çalışacak kadar iş olur. AB süreci , topyekün bir seferberlik işidir. AB müzakerecisini bir orkestra şefine benzetmek lazım. Orkestra şefi önemlidir ve sesi çıkaran kemancıdır" şeklinde konuştu.

AB Uyum Komisyonu Başkanı Yakış, "başmüzakereci seçilirseniz, çalışmalarınıza nasıl bir persfektif çizersiniz" sorusuna kendine özgü üslübuyla yanıt verdi: "Bu avlayamadığınız ayının postunu satmaya benzeyecektir. O gün gelirse, icap ederse konuşulur."

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber