Yolsuzlukla mücadele günü kanun teklifi komisyonda kabul edildi

Haber Giriş : 04 Mart 2005 00:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM İçişleri Komisyonu, her yıl 9 Aralık'ın Yolsuzlukla Mücadele Günü olarak kutlanmasına ilişkin kanun teklifini kabul etti.

Komisyon Başkanı Tevfik Ziyaeddin Akbulut ile CHP İstanbul Milletvekili Ahmet Güryüz Ketenci ve 21 arkadaşı tarafından verilen 9 Aralık'ın Yolsuzlukla Mücadele Günü olarak kutlanmasını öngören kanun teklifleri, İçişleri Komisyonu'nda birleştirilerek görüşüldü.

CHP Van Milletvekili Mehmet Kartal, Yolsuzlukla Mücadele Günü'nün sadece Aralık ayının 9'unda değil, her ayın 9'u olması gerektiğini savundu.

AK Parti Hatay Milletvekili Fuat Geçen de yolsuzlukların önlenmesi konusunda ayrı bir bakanlık kurulması gerektiğini bildirdi. Geçen, yetkileri arttırılmış ve etkili bir bakanlık kurularak siyasi ayrımcılık yapılmadan yolsuzlukların üzerine gidilmesi gerektiğini söyledi.

AK Parti İzmir Milletvekili Serpil Yıldız ise kutlanılan önemli gün sayısının gereğinden fazla olduğunu savunarak, Kadınlar Günü olmasına rağmen kadınların sorunlarının çözülemediğini bildirdi. Yıldız, belirli bir gün yerine yolsuzlukla mücadele yılı olması gerektiğine değindi.

''YOLSUZLUKLA MÜCADELE HERKESİN GÖREVİ''
Kanun teklifi sahibi ve Komisyon Başkanı Akbulut, yolsuzlukla mücadele konusunda bakanlık kurulmasını komisyonda görüşmenin bir sonuç getirmeyeceğini belirterek, ''Yolsuzlukla mücadele her bakanlığın görevidir'' dedi.

Akbulut, Birleşmiş Milletler'e üye her ülkede 9 Aralık'ın Yolsuzlukla Mücadele Günü olduğunu söyledi.

Komisyonca kabul edilen Yolsuzlukla Mücadele Günü Hakkında Kanun Teklifi, düzenlenecek etkinliklerin İçişleri Bakanlığı'nca çıkarılacak yönetmelikle belirlenmesini öngörüyor.

Bu arada komisyonda, Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği Arasında Türkiye Cumhuriyetinin Makedonya Eski Yugoslav Cumhuriyetindeki Avrupa Birliği Polis Misyonuna (EUPOL-PROXIMA) Katılımına Dair Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğu Hakkında Kanun Tasarısı da kabul edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber