Memur çocuklarına yurtdışı eğitim

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 31 Temmuz 2010 11:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yurtdışı dil okulu ve eğitimi sadece yüksek gelir grubu kitlelerin tekelinden çıkıyor....

Edutrans kurucu ortağı Bahaddin Özdemir, 12 ülkeden 82 farklı eğitim kurumuyla anlaşmaları olduğunu belirterek, amaçlarının yurtdışı dil okulu ve eğitiminin sadece yüksek gelir grubu kitlelerin tekelinden çıkararak memur çocuklarına da yurtdışı eğitimin yolunu açmak olduğunu söyledi. Adaylara sundukları farklı programlar ve alternatiflerle önlerini açtıklarını anlatan Özdemir "Örneğin Türkiye'de bir özel üniversitenin tıp fakültesinde sadece okul ücreti 30-35 bin liradan başlıyor. Ve bu okulun diploması sadece Türkiye'de geçerli. Ama Romanya'da bu rakam, yaşam giderleri dahil yıllık 5-6 bin euro arasında. Üstelik diploma AB ülkelerinde geçerli" dedi. Özdemir, ortağı Mehmet Zahir Çırak ile 7 ay önce kurdukları Edutrans'da, diğer şirketlerin standart 3-4 tip paketinin dışına çıkarak farklı paketler de ürettiklerini belirterek şunları söyledi:

TORUNUYLA DİL ÖĞRENENLER İÇİN

"Örneğin ailecek gidebilecekleri dil okulları var. Aile Eğitim Tatili isimli programımız, çocuğunu, torununu başkasına bırakamayanlar için rahatlatıcı bir çözüm. O ülkede çocukları için kamplar gibi yabancı dilin temelini alabilecekleri farklı aktivitelere dahil ederken, ebeveynleri de okula gönderiyoruz"

Bu programdan İngiltere'de bir hafta yararlanmak isteyen bir çocuklu ebeveynler, full mobilyalı bir evde konaklama için 340 sterlin, 5-9 yaş arası çocukların aktiviteleri için 160 sterlin, 10-17 yaş arası çocuklar icçin özel ingilizce sınıfları ve aktivitileri için 274 sterlin, kendileri için ingilizce sınıfına 196 sterlin olmak üzere toplam 900 sterlin ödemeleri gerekiyor.

BUGÜN GAZETESİ-Selma ŞENOL / İSTANBU

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber