Sözleşmeli çalışma, kölelik düzenidir

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 09 Ağustos 2010 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Elçi'nin hamallık yaparken ölmesi, gözleri sözleşmeli ve ücretli öğretmenlerin durumuna çevirdi. Kendisi de eski bir öğretmen olan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, ?Uyarmıştık. Daha önce de Burdur'da doksan iş gününü tamamlayamadığı için, hasta olmasına rağmen sevk alamayan sözleşmeli bir öğretmenimiz hayatını kaybetti? dedi. İnce, ?Bu sistemin adı köleliktir? yorumu yaptı. İnce, Haziran ayında TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmasında Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'yu uyardığını belirtti. İnce konuşmasında, öğretmen açığına dikkat çekerek, Bakanlığın 2009 Faaliyet Raporu'nda öğretmen açığının 133 bin 317 olarak gösterildiği hatırlattı, Çubukçu'nun aynı yıl 24 Kasım'da öğretmen açığının 46 bin olduğunu söylediğini belirtti. O dönem CHP'nin ?46 bin öğretmen alalım? önerisini iktidarın geri çevirdiğini belirten İnce, ?2003 yılıyla 2008 yılları arasında Şırnak'a yapılan öğretmen ataması sayısı 5 bin 129'dur. 2003-2008 arasında 5 bin 129 öğretmenden 4.609'u istifa etmiş, bir şekilde işten ayrılmış. Yani bu altı yıl içerisinde, yedi yıl içerisinde Şırnak'a atanan öğretmenlerin yüzde 89,9'u işten ayrılmış? dedi.


Gururlu öğretmene yakışan veda

Yazın maaş alamadığı için ders verdiği okulda hamallık yaparken kalp krizi geçirip ölen sözleşmeli öğretmenin çocukları gelen yardım tekliflerini kabul etmedi. Çocuklar ?İhtiyaç sahibi başka insanlara yardım edin? dedi

Babalarının ardından gözyaşı döken iki kardeş, ihtiyaç sahibi başka insanlara yardım edilmesini istedi...

FERHAT AKGÜN Tekirdağ DHA

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde ders verdiği okulda hamallık yaparken kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren öğretmen Ahmet Fazlı Elçi'nin (44) iki çocuğuna yardım yağdı ama, onlar ?İhtiyaç sahibi başka insanlara yardım yapın? diyerek teklifleri kabul etmedi.

Çorlu Atatürk Çok Programlı Lisesi'nde sözleşmeli olarak din kültürü öğretmenliği yapan Ahmet Fazlı Elçi, yaz aylarında 700 TL'lik maaşını alamadığı için ne iş bulsa yapıyor, geçinmeye çalışıyordu.

?Babaları gibiler'

Cuma günü de 40 TL karşılığında, Milli Eğitim Bakanlığı'nın gönderdiği kitapları, ders verdiği okula taşımayı kabul etti. Ancak sıcağa dayanamayan talihsiz öğretmen bu sırada kalp krizi geçirip yaşamını yitirdi. Olayın ortaya çıkmasının ardından, Elçi'nin 21 yaşındaki üniversite öğrencisi oğlu Doğan Elçi ile 16 yaşındaki kızı Duygu Elçi'ye onlarca kişi maddi yardım teklif etti. Ancak iki kardeş teşekkür ederek bu teklifleri kabul etmedi. Dayısının çok gururlu bir insan olduğunu anlatan Elçi'nin yeğeni Nurcan Sandalcı, ?Onlara teşekkür ettik. Kuzenlerim, babaları gibi gururlu olduğu için bu yardımları kabul edemedi? dedi.

Doktor yoktu iddiasına soruşturma

Eşinden 15 yıl önce ayrılan dayısının tek başına yaşadığını söyleyen Nurcan Sandalcı, ?Dayımı görevliler 150 metre ilerideki sağlık ocağına götürmüş. 30 dakika doktorun gelmesi beklendi. Dayımın ihmal sonucu öldüğünü düşünüyorum? dedi. Tekirdağ Sağlık Müdürlüğü'nün de sağlık ocağı ile ilgili iddiaları araştırdığı açıklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber