TBMM Başkanı Şahin: HES projesi köylüyü etkilerse iptal edilir

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ağustos 2010 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, Antalya'nın Korkuteli ilçesi Sülekler Köyü'nde yapılması planlanan Hidroelektrik Santrali (HES)'nin, köylünün bahçesini sulamasını olumsuz etkilemesi durumunda iptal edileceğini söyledi.

Bir süredir Antalya'da bulunan TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Korkuteli ilçesini ziyaret etti. Korkuteli Kaymakamlığı'nı ziyaret ettikten sonra Sülekler Köyü'nde yapılması planlanan HES projesini yerinde inceleyen Başkan Şahin, yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra köy meydanında toplanan halka seslenen Şahin, HES'in köylünün bahçelerini olumsuz etkilemeyecek şekilde başka bir yere yapılması gerektiğini, aksi halde iptal edileceğini söyledi. "Ya bu santral daha yukarıya kurulur ve sizin bostanlarınızı sulama ile ilgili tesisleriniz çalışır ve ya bu proje iptal edilir." diyen Şahin, köylülerin de HES yapılması halinde 'Bahçelerinin önemli bir bölümünün sulanamayacağını ve ciddi gelir kaybı uğrayacaklarını' söylediklerini ve projesinin iptal edilmesini istediklerini belirtti.

Bahçelere giderek suların nerelerden geldiğini incelediğini ifade eden Şahin, "Bende oluşan kanaat şu anda arkadaşlarımızın gösterdiği HES projesinin yapıldığı yere bu santral yapıldığı takdirde ürün aldığınız bahçelerin önemli bir bölümü sulanamaz hale gelir. Bizim için önemli olan vatandaşlarımızın geçimini temin etmeye yardımcı olmaktır. Devlet Su İşleri (DSİ) ve ilgili kamu kuruluşları sizin damlama sistemine destek vermiş ve kurulmuş. Şimdi bir başka şekilde işlem yapıldığında bu devre dışı kalacaksa, 'Bu yatırımı niye yaptınız?' diye adama sorarlar. Ya bu HES sizin bahçelerinizi etkilemeyecek şekilde daha yukarıya yapılır ya da hiç yapılmaz. Bu nüfusun geçim kaynağı olan meyveciliği olumsuz hiçbir işe devletin on ay vermemesi gerekir. Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Antalya milletvekili kardeşiniz olarak sizi haklı görüyorum. Bu haklılığınızın gereği yapılması ne gerekirse size yardımcı olacağımı huzurunuzda söylemek istiyorum." diye konuştu. Şahin daha sonra mantar tesislerini incelemek üzere Sülekler Köyü'nden ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber