CHP'li Buca Belediyesi bayram öncesi 40 işçi çıkardı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2010 15:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in Buca ilçesinin CHP'li belediyesi, Ramazan Bayramı öncesi 40 işçi çıkardı. İşçilerin,belediyeye ait Buca İmar ve İnşaat Teknik Hizmetler (Buca-Mar)'in çılaşınları olduğu açıklandı. Buca-Mar Genel Müdürü Metin İnan, "İşçileri mağdur etmek istemezdik ama şirketi asgari seviyeye düşürmek zorunda kaldık." dedi.

Buca-Mar'ın çeşitli birimlerinde çalışan 40 işçi, işten çıkarıldıklarını dün (3 Eylül) gece öğrendi. Buca Belediyesi'nde daha önce de işçi çıkarmalar yaşanmıştı. Atılan işçilerin haziran, temmuz ve ağustos maaşlarıyla kanuni tazminat alacaklarının saklı olduğu kaydedildi.

Konunun Buca Belediye Meclisi'nde güdeme geldiği belirten AK Partili üye Necati Bahçeci, "Ben Başkan Ercan Tatı'ya, 'İşçiler üç aydır maşa alamıyor. Bayram öncesi bir müjde verseniz.' demiştim. CHP zihniyeti bu, değişmiyor. Geçen yılbaşında da bazı işçiler 31 Aralık 2009 günü çıkarılmış, 1 Ocak 2010'da öğrenmişlerdi. Bunların anladığı sosyal belediyecilik bu. Dün verdikleri vaatlerin altında eziliyorlar. Bunlar işçi dostu değil, işçi düşmanı." şeklinde konuştu.

Genel Müdür İnan ise, "Ya çalıştıracaksın, parasını vereceksin ya da çalıştıramayacaksan işten çıkaracaksın. Biz de çalıştırabileceğimiz makul seviyeye düşürdük, 60 kişiye indi. Ayrılanların kalan maaşları ve yasal hakları, önümüzdeki günlerde hesaplarına yatırılacak."dedi. Şirketle ilgili önümüzdeki günlerde projeleri olduğunu belirten Metin İnan, taş imalathanesi modernize projesini genişletmeleri halinde işçilerin bir kısmını geri çağırabileceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber