Okul müdürlerini dolandıran zanlı yakalandı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Eylül 2010 20:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da kendisini gümrükçü olarak tanıtarak ?Size ucuza elektronik eşya alırım? diye kandırdığı 4 ilkokul müdürü, bir bankacı ve bir vakıf yöneticisini dolandırdığı ileri sürülen Osman Güler, gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne son bir ayda başvuran ve dolandırıldığını söyleyen mağdurların şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı. Polisin belirlemesine göre şüpheli, ilkokul müdürlerine giderek ana sınıfına yazdırmak istediği bir çocuğu bulunduğunu söyleyerek dostluk kurdu. Kendisini gümrükte çalışan bir memur olarak tanıtan şüpheli, okul müdürlerine ?Sizin okulun televizyon bilgisayar gibi eksikleri varsa almanıza yardımcı olurum. Doğubank İş Hanı'nda tanıdıklarım var. Yarı fiyatına alırız? dedi.

Daha sonra mağdurla birlikte Doğubank İşhanı'na giden şüpheli ?Siz parayı verin. Burada bekleyin. Ben gidip konuşup ürünü alıp geleyim. İkimiz beraber gidersek vermezler? diyerek ön kapıdan girip arka kapıdan kaçtı. Ortadan kaybolan şüphelinin, 4 ilkokul müdürü, bir bankacı ve bir vakıf yöneticisini dolandırdığı tespit edildi.

Doğubank İş Hanı'nda önlem alan güven timlerine bağlı polisler, önceki gün Osman Güler'i yakaladı. Mağdurlar tarafından teşhis edilen Osman Güler'in daha önce dolandırıcılık suçundan 25 kez gözaltına alındığı ortaya çıktı. Osman Güler, işlemlerinin bitmesinin ardından mahkemeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber