ABD'de 50 Türk öğrenci ortada kaldı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Eylül 2010 20:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ABD'de yayın yapan bir televizyon kanalı Türkiye'den gezi ve eğitim de içeren değişim programı çerçevesinde gelen 50 öğrencinin kendilerini getiren firma yetkilisi tarafından ortada bırakıldıklarını iddia etti.

ABC27 adlı kanalın sitesinde konu ile ilgili hazırlanan haberde, Pennsylvania eyaletinin York kentinde bulunan 50 öğrencinin kendilerini getiren firma yetkilisi tarafından ortada bırakıldıkları belirtildi. Haberde röportaj yapılan bir öğrenci, Türk menajerlerinin kalacakları 7 ev kiraladığı, ancak para aldığı halde evlerin kirasını ödemediğini söylerken TV kanalı öğrencilerin ev sahipleri tarafından dışarı atıldığını iddia etti. Haberde bir emlak bürosunun öğrencilere geçici olarak kalacakları bir yer sağladığı ifade edildi.

Haberde duruma Eyalet parlamentosu üyesi Eugene DePasquale, bu davranışın utanç verici olduğunu belirterek, ABD yetkililerinin Türk yetkililerle birlikte çalışarak, ilgililerden hesap sormaları umudunu dile getirdi. Kanal ile röportaj yapan bir öğrenci ise parasız ve evsiz kaldıklarını ve ne yapacaklarını bilemediklerini bilrinri.

Benzer bir durum Avrupa Birliği'nin 76 bin Euroluk Leonardo da Vinci eğitim projesi kapsamında 3 aylığına Adana'nın Kiremithane Meslek Lisesi'nden 9 Temmuz'da Almanya'ya giden 24 öğrenci ve beraberindeki eğitimcilerin başına gelmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber