Eğitime 'polis amca' desteği

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2010 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü ekipleri, eğitim öğretim sezonu öncesi okulların eksiklerini giderip, duvarlarını hayırseverlerden topladıkları boyalarla kendileri boyuyor.

Polis teşkilatı ile halk arasında ilişkiyi güçlendirmeyi, toplum problemlerinin altında yatan nedenleri bulmaya çalışarak, suçla etkin bir mücadele sağlamayı ve bütün bunların sonucunda sosyal alanlardaki yaşam kalitesini artırmayı amaçlayan TDP ekipleri, mahallelerde yürüttükleri çalışmalarla göz dolduruyor.

Geçmiş dönemde hırsızlık olaylarına dikkati çekebilmek için kentte 5 bin kapı zilini çalıp, kendilerini farklı kimliklerle tanıtarak vatandaşın duyarlılığını ölçen TDP ekipleri, suç önlemeye karşı yürüttükleri faaliyetlerinin yanı sıra sorumlu oldukları mahallelerde başta okullar olmak üzere çevredeki yapıların temizlik ve bakımına da katkı sağlıyor.

Son olarak, TDP'de görevli 8 memur, 2010-2011 eğitim-öğretim dönemi öncesi, özellikle dış cephesi yıpranan 24 Kasım İlköğretim Okulu için esnaftan yardım topladı.

Okul bahçesinde üzeri çinkoyla kapalı bir gölgelik alan oluşturan ekipler, beton zemini onarıp, Atatürk büstünü yeniledi. Eğitim laboratuvarlarının da kurulmasını sağlayan ekipler, bölgedeki esnaftan 500 litre boya elde ederek, okulun dış cephesini kendi elleriyle boyadı. Hafta sonları okula gelerek boya yapan polis memurları, eğitim dönemine okulu yeni hali ile yetiştirdi.

Okul Müdürü Akın Köksal, TDP görevlileri ile el ele vererek okulu daha da güzelleştirdiklerini, neredeyse eksiksiz bir eğitim kurumu haline geldiklerini söyledi.

Öğrencilerin de polisliğe bakışlarının değiştiğini belirten Köksal, ''Geçmişte ailelerin, büyüklerin korkutmalarıyla çocuklar, polisleri kötü biri gibi görüyordu. Ama, bu okuldaki polis amcalarıyla karşılaşınca, düşündüklerinden çok daha farklı kişiler olduklarını anladılar. Şimdi çok sayıda çocuk yanıma gelip, 'Nasıl polis olabilirim?' diyor'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber