Başhekimden acı itiraf

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 22 Eylül 2010 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, yangının ardından normal mesaisine döndü. Yangın hastanedeki eksikleri de ortaya çıkardı. Başhekim Macit Gülten, yüksek maliyeti nedeniyle hastanede duman tahliye sisteminin bulunmadığını söyledi.

Duman tahliye sistemi, hastanelerde hayati önem taşıyor. Bu sistem olmadığı için geçen yıl Şevket Yılmaz Hastanesi'nde çıkan yangında 9 hasta ölmüştü.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Macit Gülten, 'Özellikle hastanede yatan insanlarda oksijen ve havanın daha uygun koşullarda olması gerekiyor. Dumandan en çok etkilenecek kişiler hastalar olacaktır. Hava perdelerinin, duman için tedbirlerin mutlaka olması gerekiyor.' diye konuştu.

Üniversite hastanesinin çatı katında çıkan yangının ardından bir özeleştiri yapan başhekim Gülten, kendi hastanelerinin yanısıra Bursa'daki hastanelerin çoğunda bu sistemin olmadığını söyledi.

Başhekim, hastaların tahliyesinde de bazı eksiklerin olduğunu söyledi.

Gülten, 'Yoğun bakımlarımızın bulunduğu alanda hastaların yatakla tahliye edilmesi için bir yol yapıldı. Orada gördüğümüz küçük bazı eksikler var.' dedi.

Hastanenin klinik, poliklinik ve ameliyathane bölümlerinde tam kapasiteyle hizmet verilmeye başlandı.

Yangınla ilgili hasar tespit çalışmaları da sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber