Türkeş'in mezar yeri değiştiriliyor mu?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2010 00:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜRKEŞ'İN MEZARI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, bugün bir gazetede Alparslan Türkeş'in mezarının bulunduğu yerden kaldırılacağı yönünde bir haberin yer aldığını belirterek, şöyle konuştu:

''Öyle anlaşılıyor ki Sayın Bahçeli, epey bir zamandan beridir kırıp döktüğü, küstürdüğü, rahatsız ve rencide ettiği ülkücü camianın gönlünü yeniden kazanabilmek için kendisinin toparlayıcı olamayacağını anladıktan sonra merhum Türkeş'in ruhaniyetinden yararlanmaya çalışıyor. Ben bütün hükümet yetkilileriyle görüştüm, konuyla ilgili olan İçişleri Bakanımızdan tutun, Başbakan yardımcımıza, Başbakanımıza varıncaya kadar... Hiçbir yerde, hiçbir mahfilde, hiçbir toplantıda merhum Türkeş'in mezarının oradan kaldırılması, yerinin değiştirilmesi gündeme gelmemiştir.

Şimdi benim bu açıklamamdan sonra MHP yönetimi; 'Biz bunu gündeme getirmeseydik, yapacaklardı. Bakın biz söyledik, böyle bir şey yok dediler' diyecektir. Bu piyasada bu tür hamleler hiçbir zaman müşteri bulmaz.''

Bütün bunlarla yetinmeyerek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i de aradığını ve konuyla ilgili görüşüne başvurduğunu anlatan Çelik, Gökçek'in, mezarın yerini kendisinin verdiğini söylediğini aktardı.

Çelik, bir partinin genel başkanı bir iddiayı ortaya atıyorsa kaynaklarını çok iyi gözden geçirmesi gerektiğini vurgulayarak, ulu orta iddialar ortaya atıldığında, birilerinin de çıkıp bunu yalanlayacağını söyledi. Hüseyin Çelik, ''Hiç gündeme gelmemiş, üzerinde durulmamış, söz konusu bile olmamış bir meseleyi varmış gibi gündeme getirerek, buradan bir başka hesap yapıyorsanız, bu da o sözünü ettiğiniz bu dünyadan göçüp gitmiş, ebediyete intikal etmiş bir insana karşı bence saygı anlamına gelmez. Ne anlama geleceğini de kamuoyu takdir edecektir'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber