?Ek yerleştirme'ye MEB'den açıklama

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Ekim 2010 08:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı, Anadolu Liseleri'ne son ek yerleştirmeyle ilgili CHP'li Turgut Dibek ve Türk Eğitim Sen'in, Milliyet'te dün yer alan iddialarına bir açıklamayla yanıt verdi.

Söz konusu haberde, ek yerleştirmenin öğrencilere yeterince duyurulmadığı ve birilerine torpil yapılmış olabileceği iddiaları yer alıyordu.

Milli Eğitim tarafından yapılan açıklamada ise 20 Eylül 2010 tarihinde, daha önceki işlemlerde olduğu gibi basın-yayın kuruluşları ve internet siteleri aracılığıyla duyurulan bir ek yerleştirme yapıldığı kaydedildi. Ek yerleştirmeye başvuru sayısının 25 binden fazla olması da duyurunun öğrencilere ve velilere ulaştığının kanıtı olarak gösterildi. Turgut Dibek'in TBMM'deki soru önergesinde dile getirdiği bir öğrenciyle ilgili de MEB açıklamasında şu ifadeler yer aldı: ?Sözü edilen öğrenci, 19 boş kontenjanı olan bir okula başvuran 22 öğrenciden birisi olup diğer 3 öğrencinin puanından daha fazla puana sahiptir. 19 kontenjan sınırı nedeni ile 19. sırada kayıt hakkı elde etmiştir. Kaldı ki 19. sırada kayıt yaptıran öğrenciyle 18. sırada kayıt yaptıran öğrenci arasında 1 puandan az fark bulunmaktadır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber