KPSS'nin ?imajları' savcı korumasında

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 20 Ekim 2010 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Soner GÜREL

KPSS soruşturmasında ilginç karar: Savcı, bilgisayar imajlarını polise teslim etmedi; imajların incelenmesi için adliye binasında özel bir oda hazırlanması talimatını verdi. Amaç, ?Poliste deliller değiştirildi? iddialarının yolunu kapatmak.

ANKARA Polisi, soruşturmayı yürüten Savcı Şadan Sakınan talimatı ile Kamu Personel Seçme Sınavı'ndaki (KPSS) kopya soruşturması çerçevesinde bazı zanlıları gözaltına alırken, 1 Eylül tarihinde de Yükseköğretim Kurulu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'ni (ÖSYM) basmıştı. Polis, Isparta başta olmak üzere birçok ilde 50'ye yakın kişinin ifadesine başvururken, soruların e-posta ortamında paylaşıldığı yolundaki tespit nedeniyle ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda da 107 bilgisayarın imajını almıştı. Savcılık emanetine teslim edilen bilgisayar imajları üzerinde bugüne kadar herhangi bir işlem yapılmadı. Ancak önceki gün sürpriz bir gelişme oldu.

İmajlar haftaya incelenecek

Daha önceki operasyonlarda olduğu gibi KPSS sınavında sorulacak soruların sızdırılması ile ilgili operasyonu yapan Bilişim Polisi, savcılığa başvurarak, imajları incelemek için izin istedi. Savcı Sakınan, polisin bu başvurusunu reddetti. Sakınan, adliye binasında özel bir çalışma odası hazırlanması talimatını verdi. Kaçakçılık ve Organize Suçlar Daire Başkanlığı uzmanları ile Ankara Emniyeti Bilişim Suçları Bürosu görevlilerinin adliyedeki özel odada imajları incelemesini isteyen Savcı Sakınan'ın, bu yöntemle, sanıklar ve avukatlarının yargılama aşamasında, ?Poliste deliller değiştirildi? iddialarının yolunu kapatmak istediği savunuldu. Bilgisayarların incelenmesine önümüzdeki hafta başlanacağı belirtilirken, elde edilecek bilgiler doğrultusunda yeni gözaltılar olabileceği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber