Kılıçdaroğlu, Siverek'e il olma sözü verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2010 16:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ?Biz halkın partisiyiz, halk için yola çıktık. Halk için yola çıkanlar yorulmazlar, yorulmayacağız? dedi.

Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, belediye önünde parti otobüsü üzerinden vatandaşlara hitap etti.

Daha güçlü bir demokrasiyi getirmek istediklerini belirten Kılıçdaroğlu, ?Bunu yapmak bizim boynumuzun borcudur, bundan emin olun? diye konuştu.

Türkiye'de barış içinde yaşamak istediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

?Bunun yolu şudur: Bize destek vereceksiniz, bize güç vereceksiniz. Tek bir umudum var, tek bir destek beklentim var, o da sizlersiniz. Verin gücü, Türkiye'yi ayağa kaldıralım. Bize diyorlar ki 'Bu ülkede aç var, yoksulluk var, sefalet var', doğrudur. Sadece doğuda değil, batıda da var, İstanbul'da da var, İzmir'de de var. Ama önce bir şeyi çözmemiz lazım. Önce bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi getirmemiz lazım, gerçek anlamda özgürlükleri getirmemiz lazım. Herkesin karnını doyurabileceği bir sosyal devleti yeniden getirmemiz lazım, amacımız bu. Bunu istiyoruz. Bize diyorlar ki 'Siz Sivas'ın ötesine gidemiyorsunuz.' Geldik,Siverek'teyiz, sizlerle beraberiz. Biz başka bir ülkenin insanı değiliz, siz başka bir ülkenin insanı değilsiniz. Hepimiz biriz. Bu ülkede ulusal Kurtuluş Savaşı'nı beraber verdik. O zaman yapacağımız bir şey var. Birliğimizi ve bütünlüğümüzü bölmeyeceğiz, böldürmeyeceğiz.?

Kılıçdaroğlu, Sivereklilerin sorunlarının olduğunu bildiğini, her türlü sorunlarını çözmeye talip olduklarını söyledi.

Siyaset kurumunun var olan sorunları görmediğini, hepsini ertelediğini öne süren Kılıçdaroğlu, ?Biz halkın partisiyiz. Halk için yola çıktık. Halk için yola çıkanlar yorulmazlar, yorulmayacağız. Dün Paris'teydik bugün Siverek'teyiz? dedi.

Siverek'in bir dönem il olduğunu, ancak bu hakkının elinden alındığını anımsatan Kılıçdaroğlu, ?Size söz veriyorum, benim sözüm memur Kemal'in sözü, esnaf Kemal'in sözü, işçi Kemal'in sözüdür. Siverekli Kemal'in sözüdür, İstanbullu, Yozgatlı Kemal'in sözüdür. Size söz veriyorum, siz il olacaksınız, yeniden il olacaksınız, ne eksiğiniz var sizin? diye konuştu.

Herkesin aş, iş sahibi olduğu daha çağdaş, daha demokratik bir Türkiye'ye doğru yürüdüklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, vatandaşlardan bunun gerçekleşebilmesi için destek istedi.

Kılıçdaroğlu daha sonra, Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak'ı makamında ziyaret etti. Bucak, Kılıçdaroğlu'na ilçe hakkında bilgi verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Siverek'te esnafı da ziyaret ederek, Kurban Bayramı'nı kutladı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu daha sonra Şanlıurfa'ya hareket etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber