Vali Konağına alınan temizlik malzemesi giderleri, tazmin edilir mi?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Kasım 2010 22:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAYIŞTAY TEMYİZ KURULU KARARI

Tarih : 06.04.2010
No : 31351

Vali Konağında kullanılmak üzere alınan temizlik malzeme bedellerinin il özel idare bütçesinden karşılanmasında mevzuata aykırılık olmadığı hk.

Dosyada mevcut belgelerin incelenmesinden sonra gereği görüşüldü:

1124 sayılı ilamın 3. maddesiyle; şahsi tüketime konu temizlik malzeme bedellerinin özel idare bütçesinden karşılanması nedeniyle ???. TL.ye tazmin hükmü verilmiştir.

???????

23.09.1984 tarih ve 18524 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ?Kamu Konutları Yönetmeliği?nin Kurum ve Kuruluşlarca Karşılanacak İşletme, Bakım ve Onarım Giderleri? başlıklı 26. maddesinin (b) bendinde:

?Özel tahsisli konutların ısınma, işletme, bakım ve onarım giderleri ile demirbaş eşya ve mefruşat giderleri ve konutun aydınlatma, elektrik, su, gaz, temizlik, telefon, kapıcı, ahçı, kaloriferci, bahçıvan ve benzeri giderleri, Kamu kurum ve kuruluşlarınca karşılanır.? denilmiştir.

Yönetmeliğe ekli (1) Sayılı Cetvelde de, ?Özel Tahsisli Konutlar?ın giderleri sayılmış ve (c) bendinde anılan konutların ?temizlik giderleri?nin kamu kurum ve kuruluşlarınca karşılanacağı belirtilmiştir.

Yukarıda yer alan hükümlere göre, Vali Konağında kullanılmak üzere alınan temizlik malzeme bedellerinin il özel idare bütçesinden karşılanmasında mevzuata aykırılık görülmediğinden 1124 sayılı ilamın 3. maddesiyle ???? TL.ye ilişkin olarak verilen tazmin hükmünün KALDIRILMASINA,

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber