Ranza devri sona eriyor

Haber Giriş : 22 Mart 2005 01:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YurtKur yurtlarında ranzalar tarih oluyor. 3 yıldızlı otel konforunda odalar geliyor. Kurum, kaynak için ise aralarında Yılmaz Erdoğan'ın da olduğu binlerce kredi borçlusunun peşinde

Bitişik nizam ranzalar, daracık çelik dolaplar, üstlerine dizili bavullar, leğenler tarih oluyor. İki yılda 24 trilyon lira kredi borcu toplayan YurtKur (Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu), yurtları 3 yıldızlı otel standardına getirecek. YurtKur Genel Müdürü Hasan Albayrak, mayıs sonuna kadar otomasyona geçmeyen yurt kalmayacağını belirterek yeni yapılanma ile ilgili bilgi verdi:
"Şikâyetler üzerine ranza yatakların büyük bölümü kaldırıldı. Yakında bu sistem tamamen tarihe karışacak. Üç kişilik odalarda, herkese karyola, çalışma masası ve dolap tahsis ediyoruz. Yurtlarımızda terzi, kuaför, çamaşırhane, lokanta, futbol, basketbol, bilardo ve masa tenisi olanağı yaratıyoruz. Ay sonu Ankara'da Başbakan'ın açacağı 2 bin yatak kapasiteli Mahmut Nedim Zapçı Yurdu spor tesisleri ve bilgisayar donanımı ile 4 yıldızlı otel konumunda.

Evrağını tamamlayan tüm üniversiteli öğrencilerin burs ve kredi talebini kabul ettiklerini, 60 bin öğrenciye burs, 180 bin öğrenciye aylık 110 YTL kredi verdiklerini belirten Albayrak, şöyle devam etti:
"2005 bütçemiz, 1 katrilyon 410 trilyon lirayla tarihinin altın dönemi. YurtKur 1961'de kuruldu, ancak krediden yararlanan bazı öğrenciler geri ödemede ciddi davranmadı. Önceki yetkililer 44 yılda, 27 trilyon lira geriye dönük kredi borçlarını toplayabilmiş. Biz göreve geldikten sonra 96 bin öğrencinin adresini belirleyip icra takibi başlattık. İki yılda 24 trilyon lira topladık. Çarpıcı bir örnek vermek istiyorum. Sanatçı Yılmaz Erdoğan ile Mustafa Erdoğan, Hakkâri'de yeni yurt açılışına katıldı. Yılmaz Erdoğan, açılıştaki konuşmamdan etkilenerek, 'Ben de öğrencilik yıllarımda çok güç durumdaydım. İmdadıma YurtKur yetişti. Gerçeği söylemek gerekirse kullandığım krediyi ben de ödemedim. Aslında bu konuda duyarlı olmak gerek' demişti." Albayrak, yurtlarda geçmişteki siyasi ve diğer olayların yaşanmadığını, yeni kurulan özel güvenlik birimleriyle caydırıcı olduklarını da sözlerine ekledi.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber