Öğretmen adayları 19 yıldır bekledikleri atamaları istedi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Aralık 2010 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'da Almanca ve Fransızca bölümü öğrencileri 1991 yılından buyana yapılan 70 atamanın dışında alanlarında hiç atama yapılmadığı gerekçesiyle, öğretmen olmak istediklerini belirterek eylem yaptılar.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Almanca ve Fransızca bölümünde eğitim gören yaklaşık 200 öğrenci, Eğitim Fakültesi önünde toplanarak, öğretmen adayı olarak atamama korkusu taşıdıklarını belirttiler. Öğretmen Marşı ve İstiklal Marşı okuyan öğretmen adayları, 1991 yılından buyana sadece 2005 yılında 20'si Fransızca bölümü olmak üzere toplam 70 kişilik atama yapıldığını, bunun dışında herhangi bir atamanın gerçekleştirilmediğini söyledi. Her yıl Türkiye genelinde 2 bine yakın Fransızca ve

Almanca bölümünden öğrencinin mezun olduğunu dile getiren öğrenciler, görev verilmeyecekse neden fakültelerin bu bölümlerine öğrenci alındığını sordu.

Öğrenciler adına basın açıklaması yapan Taner Ganık, 19 yılda sadece 70 Almanca ve Fransızca bölümü mezunu öğretmen adaylarının, öğretmen olarak kamuda göreve başladığını belirtti. Kamu Personeli Seçme Sınavı'nı (KPSS) kazanmalarına rağmen Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmen adaylarının atamalarının yapılmadığına dikkat çeken Taner Ganık, öğretmen olma mücadelesinin ilk başlangıcını Samsun'dan yaptıklarını, girişim ve açıklamaların diğer üniversitelerde de gerçekleştirileceğini kaydetti.

Mücadelenin Ankara'da sesleri duyulana kadar devam edeceğini ifade eden Ganık, okullarda ikinci yabancı dilin zorunlu olmaya başladığı bir dönemde, hangi öğretmenlerin ikinci dili öğrencilere öğreteceğini merak ettiklerini de sözlerine ekledi. Öğrenciler, daha sonra açıklamanın ardından dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber