5 bin öğrenci sahilleri temizledi/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Aralık 2010 18:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANTALYA´nın Alanya İlçesi´nde kaymakamlığın, yağmur suları nedeniyle sahillerde biriken çöplere dikkat çekmek ve çevre bilinci oluşturmak amacıyla düzenlediği kampanya kapsamında 5 bin öğrenci, sahilleri temizledi.

Alanya Kaymakamlığı, yağmur ve sel suları nedeniyle sahillerde biriken çöplere dikkat çekmek amacıyla temizlik kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında 5 bin öğrenci eşzamanlı olarak Okurcalar Beldesi'nden Demirtaş Beldesi'ne kadar uzanan sahil şeridini temizledi. Sahillerin boydan boya temizlendiği ilçe genelindeki 26 noktadaki temizlik öncesi öğrencilere eldiven ve şapka dağıtıldı. Temizlik çalışmasında belediye görevlileri ile sivil toplum kuruluşları da yer aldı.

KAYMAKAM DA KATILDI

Begonvil Plajı'na gelerek temizlik çalışmasına katılan Kaymakam Hulusi Doğan da öğrencilerle birlikte plajdaki çöpleri topladı. Sahillerde biriken çöplerin kötü bir görünüm oluşturduğunu belirten Doğan, "Amacımız çocuklarda çevre bilincini oluşturmak. Alanya'da 26 noktada aynı anda temizlik çalışmalarına başladık. Sahillerin bu halini gören çocuklarımızın, çevre temizliğine karşı daha duyarlı olacaklarına inanıyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber