Üniversitelilerden polis aramasına protesto/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Aralık 2010 14:52, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İstanbul Üniversitesi öğrencisi bir grup, üniversite içerisinde polisin arama yapma yetkisini protesto etti.

Beyazıt Kampüsü önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik öğrenci grubu, kararın hukuki olmadığını ileri sürerek geri çekilmesini istedi.

İstanbul Üniversitesi'nde mahkemenin polise bir yıllık sınırsız arama izini vermesi, bazı öğrenci grupları tarafından tepki ile karşılandı. Üniversitenin Beyazıt yerleşkesi önünde toplanan öğrenciler, kararı protesto etti. Üniversitenin ana kapı girişine 'İstanbul Üniversitesi yarı açık cezaevi' yazılı pankart asan öğrenciler, 'Polis dışarı bilim içeri', 'Aradığın şey çantamda değil kafamda' şeklinde yazılı dövizler açtı.

Üniversite yönetimi aleyhinde sloganlar atan öğrenci grubu adına yapılan basın açıklamasında, kararın hukuki olmadığı vurgulandı. Açıklamada; "Okul yönetiminin talebiyle İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesi, Fatih ilçesi sınırlarında bulunan bütün fakültelerin bina girişlerine ve içlerinde öğrencilerin üstlerini, çantalarını, poşetlerini, özel eşyalarını ve kağıtlarını dahi arayabilecek. Bu kara sıradan diye nitelendirilebilecek bir karar değildir. Üniversitede bilime akademik özgürlüğe vurulmuş bir darbedir. Karar hukuken incelendiğinde de açıkça hukuka aykırıdır. Bu karala anayasada belirtilen en temel insan hakları ilkelerinden olan seyahat özgürlüğü, vücut dokunulmazlığı hakkı, özel hayatın gizliliği ilkeleri de ihlal edilmektedir." denildi. Açıklamada, 'kararın kabul edilebilir olmadığı ve derhal geri alınması gerektiği' belirtildi.

Öğrenciler basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber