Yargıtay, apartman dairelerinde avukatlarına bürolarına izin vermedi/ Video

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 31 Aralık 2010 18:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Yargıtay, apartman dairelerinde avukatların büro açamayacağına hükmetti. Kararda apartmandaki bütün ev sahiplerinin izin vermesi şartı koşuldu. Avukatlar ise bu kararın uygulamada pek mümkün olamayacağı görüşünde.

Yargıtay Hukuk Genel Kkrulu, avukatların apartman dairelerinde büro açılamayacağına hükmetti ama avukatlara göre bu karar uygulanabilir nitelikte değil.

Peki, avukatları yakından ilgilendiren bu gelişme nasıl gündeme geldi?

Antalya'da bir avukat bir apartman katını, büro olarak kiraladı.

Kiralarken de daireyi bürosu olarak kullanacağını belirtti, ancak bir süre sonra apartman yöneticisi gelen gidenlerin fazlalığından apartman sakinlerinin rahatsız olmasını gerekçe göstererek daireyi boşaltmasını istedi.

Hatta dava açarak tahliye talebinde bulundu.

Davada yerel mahkeme, kat mülkiyeti hukukundaki yasaların avukatları kapsamadığına hükmetti, avukatın kiraladığı daireyi, yazıhanesi olarak kullanabileceğine karar verdi.

Ancak dava temyize gönderildi ve bu noktada emsal teşkil edecek bir karar ortaya çıktı: "Tüm kat maliklerinin oybirliği ile verecekleri bir karar bulunmadıkça mesken olarak kullanılan bir apartman dairesi başka bir amaca hizmet edemez. Büro niteliğinde olsa bile."

Karar böyle ancak uygulanılabilirlik noktasında soru işaretleri var.

Avukatlara göre, bu uygulama kamu hizmeti olan avukatlığı ve doktorluğu ticarete dönüştürecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber