Bakan Dinçer: 10 bin özürlüye iş kapısı kapandı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 06 Ocak 2011 15:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özürlülerle ilgili tartışmaya son noktayı Çalışma Bakanı Ömer Dinçer koydu. hürriyet'e konuşan Bakan Dinçer, kıyamet koparan 64. maddenin tasarıdan tümden çıkarılacağını açıkladı. Dinçer, "Kararımdan dönmem, maddeyi geri çekeceğim. Komisyon kabul etse bile ben kabul etmem" dedi. Dinçer, "Yazık oldu 10 bin özürlüye istihdam kapısı açacaktım" diyerek de üzüntüsünü dile getirdi.

Şirketlerin özürlü istihdamını kolaylaştırmak amacıyla Torba Yasa Tasarısı'na eklenen 64. madde başta Ak Parti Milletvekili Lokman Ayva olmak üzere bütün özürlü dernek ve konfederasyonlarının tepkisini çekmişti. Plan ve Bütçe Komisyonu'nun dünkü toplantısında çıkan tartışmalar üzerine Komisyon Başkanı Mustafa Açıkalın toplantıyı kapatmıştı. Bugün ise söz konusu maddeyi oylamadan askıya aldıklarını açıklamıştı.

İşte Komisyon yeniden o maddeye dönmeden Bakan Dinçer, kararını Hürriyet'e açıkladı. "Kararımdan dönmem maddeyi geri çekeceğim" diyen Dinçer, "Siz çekmek isteyebilirsiniz ama belki Komisyon kabul etmeyecek" sorumuz üzerine şunları söyledi:

"Hayır kararlıyım, kabul etmem. Bu madde bir terazi hassasiyetinde hazırladık. Eğer bir bölümü kalıp, bir bölümü çıkarsa denge bozulur. Bu düzenleme işverene hem külfet hem de kolaylık getiriyordu. Külfeti bırakıp, kolaylığı çıkaramayız. Bu bir denge meselesi. Örneğin bir bankanın Anadolu'da 20 kişi çalıştırdığı şubesinde özürlü çalıştırma yükümlülüğü yok ama yeni düzenlemeyle çalıştırmak zorunda kalacaktı" dedi.

Bakan Dinçer, "Yazık oldu. 10 bin özürlüye istihdam kapısı açacaktım" dedi.

Çağrı merkezlerinde ağırlıklı olarak özürlülerin çalıştığına dikkat çeken Dinçer, "O zaman niye beni şikayet etmediniz? Toplama kampı diye niye eleştirmediniz? O zaman da çağrı merkezlerinde özürlü istihdamı için avantaj sağlamıştım" diye konuştu.

Dinçer, "Ya da Organize Sanayi Bölgelerinde kurulması düşünülen şirketlerde çalışacak olanların yüzde 50'si özürlü olsun, şartı getirilsin, dedim. Onu da kabul etmediler" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber