Öğretmenler, SGK takipçiliğini artık her ay değil, yılda bir defa yapacaklar

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Ocak 2011 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğünün yayımladığı 17.10.2008 tarih ve 13100 sayılı yazıya göre bundan böyle okulda kayıtlı velileri yeni Sosyal Güvenlik Kanunu kapsamında takip ederek Sigortalı olup olmadıkları, primlerinin yatıp yatmadığı gibi konularla ilgilenecekler. Bu durumda öğrenci velilerinin mesleklerini öğrenecek olan okullar adresleri de içeren listeleri düzenleyerek ilgili kuruma ileteceklerdir. Bu durumu ?Öğretmenler, SGK Takipçiliği Yapacaklar? haberimiz de gündeme getirmiştik.

Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı 24/09/2010 tarih ve 5792 sayılı ?5510 sayılı Kanunu 8'inci Maddesinin 7'inci Fıkrasının Uygulanması? konulu yazıları ile öğrenci velilerinin sigortalı olup olmadıkları kontrolünün Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı ile varılan anlaşmaya göre yılda bir kez Eylül ayını izleyen uygun bir zamanda yapılmasının kararlaştırıldığını duyurdu.

5510 sayılı Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 8.maddesinde yer alan ve ilgili yazıya dayanak olan hüküm ?Kamu idareleri ile bankalar, Kurumca sağlanacak elektronik altyapıdan yararlanmak suretiyle, Kurumca belirlenecek işlemlerde, işlem yaptığı kişilerin sigortalılık bakımından tescilli olup olmadığını kontrol etmek ve sigortasız olduğunu tespit ettiği kişileri, Kuruma bildirmekle yükümlüdürler. ? hükmüne göre okul yöneticileri okulda kayıtlı velileri yeni Sosyal Güvenlik Kanunu kapsamında takip ederek Sigortalı olup olmadıkları, primlerinin yatıp yatmadığı gibi konuları takip ederek bu durumdaki öğrenci velilerinin mesleklerini öğrenerek adresleri de içeren listeleri düzenleyerek ilgili kuruma ileteceklerdi. Bu işlem artık aylık dönemler halinde değil yılda bir defa Eylül ayını izleyen uygun bir zamanda yapılacak.

Ahmet Kandemir

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber